Tournedos met orloffbrochette en paprikasalade
Tournedos met orloffbrochette en paprikasalade

Tournedos met orloffbrochette en paprikasalade

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 851 kcal
Vet 59.5 g
Koolhydraat 17.5 g
Eiwit 59.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (40 min.)

  3. Kook de aardappelen 20 min. gaar in de schil in lichtgezouten water. Giet af en snij elke aardappel in 6 schijfjes.

  4. Verwijder ondertussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's. Pel ze eventueel (dat gaat makkelijk als u de paprika's eerst 5 min. onderdompelt in kokend water) en snij het vruchtvlees in blokjes.

  5. Snij elke snede spek en kaas in 5 gelijke stukken.

  6. Bestrijk de tournedos met 2 eetl. olijfolie en kruid met de steakpeper. Druk goed aan in het vlees.

  7. Bereiding:
  8. Maak de waterkerssaus: giet 1/2 dl olijfolie in een kom en voeg de waterkers, peper en zout toe. Mix tot een schuimige saus.

  9. Maak de orloffbrochettes: prik telkens en afwisselend 6 schijfjes aardappel, 5 stukken kaas en 5 stukken spek op een brochette.

  10. Verhit een grillpan en bak de gepeperde tournedos ± 5 à 6 min. aan elke kant. Laat verder bakken naar smaak.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een andere pan en bak de orloffbrochettes 3 à 4 min. aan elke kant.

  12. Snipper ondertussen het knoflook fijn en meng onder de paprikablokjes. Kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel wat paprikablokjes over het midden van elk bord. Verwijder de vetrand van elke tournedos en snij het vlees in 3 stukken. Schik in waaiervorm op de paprika blokjes. Leg er een orloffbrochette naast en lepel er de waterkerssaus rond.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (40 min.)

  3. Kook de aardappelen 20 min. gaar in de schil in lichtgezouten water. Giet af en snij elke aardappel in 6 schijfjes.

  4. Verwijder ondertussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's. Pel ze eventueel (dat gaat makkelijk als u de paprika's eerst 5 min. onderdompelt in kokend water) en snij het vruchtvlees in blokjes.

  5. Snij elke snede spek en kaas in 5 gelijke stukken.

  6. Bestrijk de tournedos met 2 eetl. olijfolie en kruid met de steakpeper. Druk goed aan in het vlees.

  7. Bereiding:
  8. Maak de waterkerssaus: giet 1/2 dl olijfolie in een kom en voeg de waterkers, peper en zout toe. Mix tot een schuimige saus.

  9. Maak de orloffbrochettes: prik telkens en afwisselend 6 schijfjes aardappel, 5 stukken kaas en 5 stukken spek op een brochette.

  10. Verhit een grillpan en bak de gepeperde tournedos ± 5 à 6 min. aan elke kant. Laat verder bakken naar smaak.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een andere pan en bak de orloffbrochettes 3 à 4 min. aan elke kant.

  12. Snipper ondertussen het knoflook fijn en meng onder de paprikablokjes. Kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel wat paprikablokjes over het midden van elk bord. Verwijder de vetrand van elke tournedos en snij het vlees in 3 stukken. Schik in waaiervorm op de paprika blokjes. Leg er een orloffbrochette naast en lepel er de waterkerssaus rond.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 851 kcal
Vet 59.5 g
Koolhydraat 17.5 g
Eiwit 59.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Les Hauts de Montauriol | A.O.P. Fronton Wijn Waratah Shiraz-Cabernet Sauvignon | Australië

Bekijk het recept digitaal