- Bewaar

- Bewaar
Tournedos met orloffbrochette en paprikasalade
Onze drankensuggesties
Wijn Les Hauts de Montauriol | A.O.P. Fronton Wijn Waratah Shiraz-Cabernet Sauvignon | Australië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(40 min.)
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in de schil in lichtgezouten water. Giet af en snij elke aardappel in 6 schijfjes.
-
Verwijder ondertussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's. Pel ze eventueel (dat gaat makkelijk als u de paprika's eerst 5 min. onderdompelt in kokend water) en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Snij elke snede spek en kaas in 5 gelijke stukken.
-
Bestrijk de tournedos met 2 eetl. olijfolie en kruid met de steakpeper. Druk goed aan in het vlees.
-
Bereiding:
-
Maak de waterkerssaus: giet 1/2 dl olijfolie in een kom en voeg de waterkers, peper en zout toe. Mix tot een schuimige saus.
-
Maak de orloffbrochettes: prik telkens en afwisselend 6 schijfjes aardappel, 5 stukken kaas en 5 stukken spek op een brochette.
-
Verhit een grillpan en bak de gepeperde tournedos ± 5 à 6 min. aan elke kant. Laat verder bakken naar smaak.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een andere pan en bak de orloffbrochettes 3 à 4 min. aan elke kant.
-
Snipper ondertussen het knoflook fijn en meng onder de paprikablokjes. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel wat paprikablokjes over het midden van elk bord. Verwijder de vetrand van elke tournedos en snij het vlees in 3 stukken. Schik in waaiervorm op de paprika blokjes. Leg er een orloffbrochette naast en lepel er de waterkerssaus rond.
Onze drankensuggesties
Wijn Les Hauts de Montauriol | A.O.P. Fronton Wijn Waratah Shiraz-Cabernet Sauvignon | Australië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(40 min.)
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in de schil in lichtgezouten water. Giet af en snij elke aardappel in 6 schijfjes.
-
Verwijder ondertussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's. Pel ze eventueel (dat gaat makkelijk als u de paprika's eerst 5 min. onderdompelt in kokend water) en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Snij elke snede spek en kaas in 5 gelijke stukken.
-
Bestrijk de tournedos met 2 eetl. olijfolie en kruid met de steakpeper. Druk goed aan in het vlees.
-
Bereiding:
-
Maak de waterkerssaus: giet 1/2 dl olijfolie in een kom en voeg de waterkers, peper en zout toe. Mix tot een schuimige saus.
-
Maak de orloffbrochettes: prik telkens en afwisselend 6 schijfjes aardappel, 5 stukken kaas en 5 stukken spek op een brochette.
-
Verhit een grillpan en bak de gepeperde tournedos ± 5 à 6 min. aan elke kant. Laat verder bakken naar smaak.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een andere pan en bak de orloffbrochettes 3 à 4 min. aan elke kant.
-
Snipper ondertussen het knoflook fijn en meng onder de paprikablokjes. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel wat paprikablokjes over het midden van elk bord. Verwijder de vetrand van elke tournedos en snij het vlees in 3 stukken. Schik in waaiervorm op de paprika blokjes. Leg er een orloffbrochette naast en lepel er de waterkerssaus rond.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Les Hauts de Montauriol | A.O.P. Fronton Wijn Waratah Shiraz-Cabernet Sauvignon | Australië