Tournedos met winsterse salade en gebakken aardappelblokjes
Tournedos met winsterse salade en gebakken aardappelblokjes

Tournedos met winsterse salade en gebakken aardappelblokjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 657 kcal
Vet 35.5 g
Verzadigd vet 12.3 g
Koolhydraat 31.2 g
Suiker 7.3 g
Vezel 9.2 g
Eiwit 48.1 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Schil de gember en snipper samen met het teentje knoflook fijn. Meng onder de Griekse yoghurt en kruid met peper en zout.

  4. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de stronken in lange repen.

  5. Schil de wortelen en rasp grof.

  6. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een braadpan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. boter en de olijfolie in een braadpan en bak de tournedos 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met mixed pepper en zout. Zet het vuur lager en laat eventueel nog verder garen naar smaak.

  9. Smelt intussen 2 eetl. boter in een braadpan en roerbak de aardappelblokjes 8 à 10 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.

  10. Meng de geraspte wortelen met het witloof. Snij het vruchtvlees van de avocado in fijne partjes.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de witloofsalade over de borden en schik er de partjes avocado op. Lepel er 1 eetl. Griekse yoghurt over en bestrooi met de pijnboompitten. Serveer met een tournedos en de gebakken aardappelblokjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Schil de gember en snipper samen met het teentje knoflook fijn. Meng onder de Griekse yoghurt en kruid met peper en zout.

  4. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de stronken in lange repen.

  5. Schil de wortelen en rasp grof.

  6. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een braadpan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. boter en de olijfolie in een braadpan en bak de tournedos 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met mixed pepper en zout. Zet het vuur lager en laat eventueel nog verder garen naar smaak.

  9. Smelt intussen 2 eetl. boter in een braadpan en roerbak de aardappelblokjes 8 à 10 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.

  10. Meng de geraspte wortelen met het witloof. Snij het vruchtvlees van de avocado in fijne partjes.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de witloofsalade over de borden en schik er de partjes avocado op. Lepel er 1 eetl. Griekse yoghurt over en bestrooi met de pijnboompitten. Serveer met een tournedos en de gebakken aardappelblokjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 657 kcal
Vet 35.5 g
Verzadigd vet 12.3 g
Koolhydraat 31.2 g
Suiker 7.3 g
Vezel 9.2 g
Eiwit 48.1 g
Zout 0.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Charmes de Taureau A.O.P. Lussac-Saint-Emilion

Bekijk het recept digitaal