- Bewaar

- Bewaar
Tournedos met witloofslaatje
Onze drankensuggesties
Bier Ciney Bruin Abdijbier Wijn Château La Tour du Pin Figeac Grand Cru Classé A.O.P. Saint-Emilion Grand Cru
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
10 min.
-
Verwijder de harde kern van het witloof en snij in fijne reepjes.
-
Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dit boven een kom om het sap op te vangen.
-
Hak de walnootpitten grof.
-
Verwijder de harde steeltjes van de waterkers.
-
Bereiding:
-
Kook de risone in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Smelt ondertussen de boter hoog vuur. Zet het vuur lager en bak verder naar smaak (± 10 min. in totaal). Kruid met peper en zout.
-
Meng de olijfolie met de walnotenolie en het sinaasappelsap. Kruid met peper en zout.
-
Maak de salade: meng het witloof met de waterkers, de walnoten en de zachte veenbessen. Besprenkel met de dressing.
-
Haal de tournedos uit de pan en hou warm. Verwijder het bakvet, giet 1/2 dl water in de pan en schraap de braadresten los met een houten lepel.
-
Afwerking:
-
Giet het vleessausje over de tournedos en serveer met het slaatje en de risone.
Baby eet mee Door de ingredienten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby of peuter Bereiding (15 min.) 1 Kook 30 g risone gaar in water (kooktijd: zie verpakking). Voeg de laatste 5 min. 20 g tournedos, 100 g fijngesnipperd witloof en enkele blaadjes waterkers toe. Giet af. 2 Mix alles en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.
Onze drankensuggesties
Bier Ciney Bruin Abdijbier Wijn Château La Tour du Pin Figeac Grand Cru Classé A.O.P. Saint-Emilion Grand Cru
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
10 min.
-
Verwijder de harde kern van het witloof en snij in fijne reepjes.
-
Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dit boven een kom om het sap op te vangen.
-
Hak de walnootpitten grof.
-
Verwijder de harde steeltjes van de waterkers.
-
Bereiding:
-
Kook de risone in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Smelt ondertussen de boter hoog vuur. Zet het vuur lager en bak verder naar smaak (± 10 min. in totaal). Kruid met peper en zout.
-
Meng de olijfolie met de walnotenolie en het sinaasappelsap. Kruid met peper en zout.
-
Maak de salade: meng het witloof met de waterkers, de walnoten en de zachte veenbessen. Besprenkel met de dressing.
-
Haal de tournedos uit de pan en hou warm. Verwijder het bakvet, giet 1/2 dl water in de pan en schraap de braadresten los met een houten lepel.
-
Afwerking:
-
Giet het vleessausje over de tournedos en serveer met het slaatje en de risone.
Baby eet mee Door de ingredienten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby of peuter Bereiding (15 min.) 1 Kook 30 g risone gaar in water (kooktijd: zie verpakking). Voeg de laatste 5 min. 20 g tournedos, 100 g fijngesnipperd witloof en enkele blaadjes waterkers toe. Giet af. 2 Mix alles en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Ciney Bruin Abdijbier Wijn Château La Tour du Pin Figeac Grand Cru Classé A.O.P. Saint-Emilion Grand Cru