Tournedos met witloofslaatje
Tournedos met witloofslaatje

Tournedos met witloofslaatje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 731 kcal
Vet 18.5 g
Koolhydraat 81.3 g
Eiwit 60.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. 10 min.

  3. Verwijder de harde kern van het witloof en snij in fijne reepjes.

  4. Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dit boven een kom om het sap op te vangen.

  5. Hak de walnootpitten grof.

  6. Verwijder de harde steeltjes van de waterkers.

  7. Bereiding:
  8. Kook de risone in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Smelt ondertussen de boter hoog vuur. Zet het vuur lager en bak verder naar smaak (± 10 min. in totaal). Kruid met peper en zout.

  10. Meng de olijfolie met de walnotenolie en het sinaasappelsap. Kruid met peper en zout.

  11. Maak de salade: meng het witloof met de waterkers, de walnoten en de zachte veenbessen. Besprenkel met de dressing.

  12. Haal de tournedos uit de pan en hou warm. Verwijder het bakvet, giet 1/2 dl water in de pan en schraap de braadresten los met een houten lepel.

  13. Afwerking:
  14. Giet het vleessausje over de tournedos en serveer met het slaatje en de risone.

Tip

Baby eet mee Door de ingredienten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby of peuter Bereiding (15 min.) 1 Kook 30 g risone gaar in water (kooktijd: zie verpakking). Voeg de laatste 5 min. 20 g tournedos, 100 g fijngesnipperd witloof en enkele blaadjes waterkers toe. Giet af. 2 Mix alles en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. 10 min.

  3. Verwijder de harde kern van het witloof en snij in fijne reepjes.

  4. Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dit boven een kom om het sap op te vangen.

  5. Hak de walnootpitten grof.

  6. Verwijder de harde steeltjes van de waterkers.

  7. Bereiding:
  8. Kook de risone in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Smelt ondertussen de boter hoog vuur. Zet het vuur lager en bak verder naar smaak (± 10 min. in totaal). Kruid met peper en zout.

  10. Meng de olijfolie met de walnotenolie en het sinaasappelsap. Kruid met peper en zout.

  11. Maak de salade: meng het witloof met de waterkers, de walnoten en de zachte veenbessen. Besprenkel met de dressing.

  12. Haal de tournedos uit de pan en hou warm. Verwijder het bakvet, giet 1/2 dl water in de pan en schraap de braadresten los met een houten lepel.

  13. Afwerking:
  14. Giet het vleessausje over de tournedos en serveer met het slaatje en de risone.

Tip

Baby eet mee Door de ingredienten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby of peuter Bereiding (15 min.) 1 Kook 30 g risone gaar in water (kooktijd: zie verpakking). Voeg de laatste 5 min. 20 g tournedos, 100 g fijngesnipperd witloof en enkele blaadjes waterkers toe. Giet af. 2 Mix alles en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 731 kcal
Vet 18.5 g
Koolhydraat 81.3 g
Eiwit 60.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Ciney Bruin Abdijbier Wijn Château La Tour du Pin Figeac Grand Cru Classé A.O.P. Saint-Emilion Grand Cru

Bekijk het recept digitaal