Tournedos met wokgroentjes en gebakken krieltjes
Tournedos met wokgroentjes en gebakken krieltjes

Tournedos met wokgroentjes en gebakken krieltjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 841 kcal
Vet 54.7 g
Koolhydraat 40.3 g
Eiwit 45.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Kook de krielaardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af. Snij ze in de lengte in 2.

  4. Snij ondertussen de lente-uitjes in stukken van 2 à 3 cm.

  5. Snipper de peterselie fijn.

  6. Kook de peultjes 2 min. zonder deksel in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de wok en bak de pijnboompitten goudbruin. Haal uit de wok en zet opzij.

  9. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de tournedos 2 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout en laat op een matig vuur verder garen naar smaak.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in de wok en bak de lente-uitjes 2 à 3 min. Voeg de peultjes en sojascheuten toe en laat 3 min. bakken.

  11. Rasp de appel en meng met 1 dl olijfolie, de pijnboompitten, de honing en de balsamicoazijn en kruid met peper en zout.

  12. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de krieltjes 2 min. aan. Kruid met peper en zout en bestrooi met de platte peterselie.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de groenten over de borden en lepel er de dressing over. Snij de tournedos in schuine sneetjes en schik ze op de groenten. Geef er de gebakken krieltjes bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Kook de krielaardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af. Snij ze in de lengte in 2.

  4. Snij ondertussen de lente-uitjes in stukken van 2 à 3 cm.

  5. Snipper de peterselie fijn.

  6. Kook de peultjes 2 min. zonder deksel in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de wok en bak de pijnboompitten goudbruin. Haal uit de wok en zet opzij.

  9. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de tournedos 2 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout en laat op een matig vuur verder garen naar smaak.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in de wok en bak de lente-uitjes 2 à 3 min. Voeg de peultjes en sojascheuten toe en laat 3 min. bakken.

  11. Rasp de appel en meng met 1 dl olijfolie, de pijnboompitten, de honing en de balsamicoazijn en kruid met peper en zout.

  12. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de krieltjes 2 min. aan. Kruid met peper en zout en bestrooi met de platte peterselie.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de groenten over de borden en lepel er de dressing over. Snij de tournedos in schuine sneetjes en schik ze op de groenten. Geef er de gebakken krieltjes bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 841 kcal
Vet 54.7 g
Koolhydraat 40.3 g
Eiwit 45.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Pey La Tour A.O.P. Bordeaux Wijn San Giorgio Umani Ronchi D.O.C. Rosso Conero Marche - Italië

Bekijk het recept digitaal