- Bewaar

- Bewaar
Tournedos `Rossini'
Onze drankensuggesties
Wijn Chianti Classico D.O.C.G. Nozzoleto Tenute Ambrogio e Giovanni Folonari Toscana - Italië Wijn Château des Fines Roches A.O.P. Châteauneuf-du-Pape
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Snij de korsten van het brood.
-
Verwijder de steeltjes van de waterkers.
-
Snij de ganzenlever in 4 plakjes.
-
Bereiding:
-
Smelt 2 eetl. boter in een pan en bak de sneetjes brood goudbruin. Haal uit de pan.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een andere pan en bak de plakjes ganzenlever even aan. Hou warm.
-
Smelt 2 eetl. boter in de pan van het brood en bak de tournedos 2 min. aan elke kant. Zet het vuur lager en bak verder naar smaak.
-
Haal het vlees uit de pan en hou warm. Giet de maderawijn en de vleesbouillon in de pan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat even inkoken en bind naar smaak met de room.
-
Afwerking:
-
Schik op elk bord een sneetje toast, leg er een tournedos op en werk af met een sneetje gebakken ganzenlever. Lepel er wat saus over, werk af met een toefje waterkers en dien op met aardappelnootjes.
Geef er in de lente gegrilde groene asperges bij. Ook lekker met gestoofde boontjes of jonge wortelen.
Onze drankensuggesties
Wijn Chianti Classico D.O.C.G. Nozzoleto Tenute Ambrogio e Giovanni Folonari Toscana - Italië Wijn Château des Fines Roches A.O.P. Châteauneuf-du-Pape
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Snij de korsten van het brood.
-
Verwijder de steeltjes van de waterkers.
-
Snij de ganzenlever in 4 plakjes.
-
Bereiding:
-
Smelt 2 eetl. boter in een pan en bak de sneetjes brood goudbruin. Haal uit de pan.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een andere pan en bak de plakjes ganzenlever even aan. Hou warm.
-
Smelt 2 eetl. boter in de pan van het brood en bak de tournedos 2 min. aan elke kant. Zet het vuur lager en bak verder naar smaak.
-
Haal het vlees uit de pan en hou warm. Giet de maderawijn en de vleesbouillon in de pan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat even inkoken en bind naar smaak met de room.
-
Afwerking:
-
Schik op elk bord een sneetje toast, leg er een tournedos op en werk af met een sneetje gebakken ganzenlever. Lepel er wat saus over, werk af met een toefje waterkers en dien op met aardappelnootjes.
Geef er in de lente gegrilde groene asperges bij. Ook lekker met gestoofde boontjes of jonge wortelen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Chianti Classico D.O.C.G. Nozzoleto Tenute Ambrogio e Giovanni Folonari Toscana - Italië Wijn Château des Fines Roches A.O.P. Châteauneuf-du-Pape