- Bewaar

- Bewaar
Traditionele cassoulet met eend en cervela
Onze drankensuggesties
Bier Gordon Finest Platinum Speciaalbier Wijn Réserve des Tuguets A.O.P. Madiran
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Snij de ui grof.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Verwijder het vel van de cervela en snij in stukken van 1 cm.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit een braadpan met antiaanbaklaag zonder vetstof en bak de eendenbouten 5 min. op de velkant. Draai om en laat nog even bakken. Giet het vet weg en schik de eendenbouten naast elkaar in een ovenschaal.
-
Voeg de stukken ui, het fijngesnipperde knoflook, de spekblokjes en de stukjes tomaat toe. Overgiet met de witte wijn en de kippenbouillon. Kruid met de laurierblaadjes en het kruidentuiltje. Zet de schotel 1 u. 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Schik de stukken cervela rond de eendenbouten en laat nog 20 min. garen.
-
Spoel ondertussen de witte bonen onder koud water en laat goed uitlekken. Roer onder de saus en laat even mee opwarmen. Kruid met peper en eventueel nog wat zout.
-
Afwerking:
-
Serveer met een stukje brood.
Onze drankensuggesties
Bier Gordon Finest Platinum Speciaalbier Wijn Réserve des Tuguets A.O.P. Madiran
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Snij de ui grof.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Verwijder het vel van de cervela en snij in stukken van 1 cm.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit een braadpan met antiaanbaklaag zonder vetstof en bak de eendenbouten 5 min. op de velkant. Draai om en laat nog even bakken. Giet het vet weg en schik de eendenbouten naast elkaar in een ovenschaal.
-
Voeg de stukken ui, het fijngesnipperde knoflook, de spekblokjes en de stukjes tomaat toe. Overgiet met de witte wijn en de kippenbouillon. Kruid met de laurierblaadjes en het kruidentuiltje. Zet de schotel 1 u. 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Schik de stukken cervela rond de eendenbouten en laat nog 20 min. garen.
-
Spoel ondertussen de witte bonen onder koud water en laat goed uitlekken. Roer onder de saus en laat even mee opwarmen. Kruid met peper en eventueel nog wat zout.
-
Afwerking:
-
Serveer met een stukje brood.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Gordon Finest Platinum Speciaalbier Wijn Réserve des Tuguets A.O.P. Madiran