Traditionele cassoulet met eend en cervela
Traditionele cassoulet met eend en cervela

Traditionele cassoulet met eend en cervela

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 508 kcal
Vet 29.2 g
Koolhydraat 14.3 g
Eiwit 43 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (5 min.)

  4. Snij de ui grof.

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Verwijder het vel van de cervela en snij in stukken van 1 cm.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Verhit een braadpan met antiaanbaklaag zonder vetstof en bak de eendenbouten 5 min. op de velkant. Draai om en laat nog even bakken. Giet het vet weg en schik de eendenbouten naast elkaar in een ovenschaal.

  10. Voeg de stukken ui, het fijngesnipperde knoflook, de spekblokjes en de stukjes tomaat toe. Overgiet met de witte wijn en de kippenbouillon. Kruid met de laurierblaadjes en het kruidentuiltje. Zet de schotel 1 u. 15 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Schik de stukken cervela rond de eendenbouten en laat nog 20 min. garen.

  12. Spoel ondertussen de witte bonen onder koud water en laat goed uitlekken. Roer onder de saus en laat even mee opwarmen. Kruid met peper en eventueel nog wat zout.

  13. Afwerking:
  14. Serveer met een stukje brood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (5 min.)

  4. Snij de ui grof.

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Verwijder het vel van de cervela en snij in stukken van 1 cm.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Verhit een braadpan met antiaanbaklaag zonder vetstof en bak de eendenbouten 5 min. op de velkant. Draai om en laat nog even bakken. Giet het vet weg en schik de eendenbouten naast elkaar in een ovenschaal.

  10. Voeg de stukken ui, het fijngesnipperde knoflook, de spekblokjes en de stukjes tomaat toe. Overgiet met de witte wijn en de kippenbouillon. Kruid met de laurierblaadjes en het kruidentuiltje. Zet de schotel 1 u. 15 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Schik de stukken cervela rond de eendenbouten en laat nog 20 min. garen.

  12. Spoel ondertussen de witte bonen onder koud water en laat goed uitlekken. Roer onder de saus en laat even mee opwarmen. Kruid met peper en eventueel nog wat zout.

  13. Afwerking:
  14. Serveer met een stukje brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 508 kcal
Vet 29.2 g
Koolhydraat 14.3 g
Eiwit 43 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Gordon Finest Platinum Speciaalbier Wijn Réserve des Tuguets A.O.P. Madiran

Bekijk het recept digitaal