Trifle met exotisch fruit en mascarpone
Trifle met exotisch fruit en mascarpone

Trifle met exotisch fruit en mascarpone

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 490 kcal
Vet 32.4 g
Koolhydraat 43.3 g
Eiwit 5.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Bak het kokospoeder goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  3. Rasp de schil van 1/2 sinaasappel (zonder het wit). Schil de rest met een scherp mesje tot op het vruchtvlees en snij het vruchtvlees van tussen de vliesjes. Doe dit boven een kom en vang het sap op.

  4. Snij de granaatappel in 2 en haal er de pitjes uit.

  5. Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes van max. 1 cm.

  6. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje.

  7. Bereiding:
  8. Klop de room samen met de suiker half stijf.

  9. Meng er de mascarpone, de sinaasappelzeste en de vanillezaadjes onder.

  10. Verkruimel de boudoirs in glaasjes (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en erover rolt met een deegrol of glazen fles) en besprenkel met het sinaasappelsap.

  11. Verdeel het fruit over de koekjes (hou minstens 1 eetl. granaatappelpitjes opzij voor de afwerking) en lepel er de mascarponecrème over.

  12. Werk de glaasjes af met de granaatappelpitjes en het gebakken kokospoeder.

  13. Afwerking:
  14. De mango kan u vervangen door verse ananas.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Bak het kokospoeder goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  3. Rasp de schil van 1/2 sinaasappel (zonder het wit). Schil de rest met een scherp mesje tot op het vruchtvlees en snij het vruchtvlees van tussen de vliesjes. Doe dit boven een kom en vang het sap op.

  4. Snij de granaatappel in 2 en haal er de pitjes uit.

  5. Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes van max. 1 cm.

  6. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje.

  7. Bereiding:
  8. Klop de room samen met de suiker half stijf.

  9. Meng er de mascarpone, de sinaasappelzeste en de vanillezaadjes onder.

  10. Verkruimel de boudoirs in glaasjes (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en erover rolt met een deegrol of glazen fles) en besprenkel met het sinaasappelsap.

  11. Verdeel het fruit over de koekjes (hou minstens 1 eetl. granaatappelpitjes opzij voor de afwerking) en lepel er de mascarponecrème over.

  12. Werk de glaasjes af met de granaatappelpitjes en het gebakken kokospoeder.

  13. Afwerking:
  14. De mango kan u vervangen door verse ananas.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 490 kcal
Vet 32.4 g
Koolhydraat 43.3 g
Eiwit 5.7 g

Bekijk het recept digitaal