Trifle met pudding en banaan
Trifle met pudding en banaan

Trifle met pudding en banaan

Dessert
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 429 kcal
Vet 22.9 g
Verzadigd vet 15.1 g
Koolhydraat 48.1 g
Suiker 27.4 g
Vezel 2.1 g
Eiwit 6.7 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verkruimel de koekjes.

  3. Snij de bananen in fijne schijfjes.

  4. Giet 1 dl melk in een kommetje en los er het puddingpoeder in op.

  5. Bereiding:
  6. Breng de rest van de melk aan de kook in een kookpot. Zet het vuur lager en roer er het losgeklopte puddingpoeder onder. Blijf roeren tot de pudding opstijft. Haal van het vuur en laat afkoelen.

  7. Verdeel intussen de verkruimelde koekjes over een glazen schaal van ± 20 cm lang en besprenkel met de koffie.

  8. Schik er de schijfjes banaan dakpansgewijs op (hou enkele schijfjes apart voor de afwerking).

  9. Smelt de chocoladecallets au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  10. Klop intussen de room stijf samen met de bloemsuiker.

  11. Meng de gesmolten chocolade voorzichtig onder de slagroom.

  12. Verdeel de afgekoelde pudding over de verkruimelde koekjes en bedek met de chocoladeslagroom. Laat 1 u. opstijven in de koelkast.

  13. Afwerking:
  14. Werk af met de schijfjes banaan en de blauwe bessen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verkruimel de koekjes.

  3. Snij de bananen in fijne schijfjes.

  4. Giet 1 dl melk in een kommetje en los er het puddingpoeder in op.

  5. Bereiding:
  6. Breng de rest van de melk aan de kook in een kookpot. Zet het vuur lager en roer er het losgeklopte puddingpoeder onder. Blijf roeren tot de pudding opstijft. Haal van het vuur en laat afkoelen.

  7. Verdeel intussen de verkruimelde koekjes over een glazen schaal van ± 20 cm lang en besprenkel met de koffie.

  8. Schik er de schijfjes banaan dakpansgewijs op (hou enkele schijfjes apart voor de afwerking).

  9. Smelt de chocoladecallets au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  10. Klop intussen de room stijf samen met de bloemsuiker.

  11. Meng de gesmolten chocolade voorzichtig onder de slagroom.

  12. Verdeel de afgekoelde pudding over de verkruimelde koekjes en bedek met de chocoladeslagroom. Laat 1 u. opstijven in de koelkast.

  13. Afwerking:
  14. Werk af met de schijfjes banaan en de blauwe bessen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 429 kcal
Vet 22.9 g
Verzadigd vet 15.1 g
Koolhydraat 48.1 g
Suiker 27.4 g
Vezel 2.1 g
Eiwit 6.7 g
Zout 0.5 g

Bekijk het recept digitaal