Trifle van rood fruit
Trifle van rood fruit

Trifle van rood fruit

Dessert
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 453 kcal
Vet 16.5 g
Koolhydraat 57.9 g
Eiwit 15.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Mix 1/3 van het fruit. Voeg 20 g bloemsuiker toe (gebruik een kleine zeef als u een volledig gladde coulis wil).

  3. Rasp de schil van de halve citroen (u hebt 1/2 koffi el. nodig). Pers de halve citroen (u hebt 1 eetl. nodig).

  4. Voeg beide toe aan de coulis.

  5. Scheid de eidooiers van de eiwitten.

  6. Bereiding:
  7. (15 min. + minstens 4 u. in de koelkast)

  8. Voeg 60 g bloemsuiker toe aan de eidooiers. Klop op tot een dikke massa. Meng er het plantaardig alternatief voor plattekaas onder.

  9. Klop het eiwit stijf en lepel voorzichtig onder de kaasmengeling.

  10. Doop telkens 2 koekjes in de coulis en leg ze op de bodem van 6 glazen. Schep er 1/3 van de mengeling over en leg daarop een laagje fruit (hou nog enkele frambozen apart). Herhaal en eindig met een laagje kaasmengeling.

  11. Rasp er de witte chocolade over en zet enkele frambozen rechtop in het glas. Zet minstens 4 u. in de koelkast.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Mix 1/3 van het fruit. Voeg 20 g bloemsuiker toe (gebruik een kleine zeef als u een volledig gladde coulis wil).

  3. Rasp de schil van de halve citroen (u hebt 1/2 koffi el. nodig). Pers de halve citroen (u hebt 1 eetl. nodig).

  4. Voeg beide toe aan de coulis.

  5. Scheid de eidooiers van de eiwitten.

  6. Bereiding:
  7. (15 min. + minstens 4 u. in de koelkast)

  8. Voeg 60 g bloemsuiker toe aan de eidooiers. Klop op tot een dikke massa. Meng er het plantaardig alternatief voor plattekaas onder.

  9. Klop het eiwit stijf en lepel voorzichtig onder de kaasmengeling.

  10. Doop telkens 2 koekjes in de coulis en leg ze op de bodem van 6 glazen. Schep er 1/3 van de mengeling over en leg daarop een laagje fruit (hou nog enkele frambozen apart). Herhaal en eindig met een laagje kaasmengeling.

  11. Rasp er de witte chocolade over en zet enkele frambozen rechtop in het glas. Zet minstens 4 u. in de koelkast.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 453 kcal
Vet 16.5 g
Koolhydraat 57.9 g
Eiwit 15.8 g

Bekijk het recept digitaal