Trio van fruitmousse
Trio van fruitmousse

Trio van fruitmousse

20 min.
Dessert
5 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 335 kcal
Vet 14.3 g
Koolhydraat 47.5 g
Eiwit 4.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Hou 5 macarons opzij voor de afwerking en verkruimel de rest. Dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en erover rolt met een deegrol of een glazen fles.

  3. Bereiding:
  4. Mix het vruchtvlees van elke fruitsoort apart fijn (de frambozen kan u diepgevroren of oppervlakkig ontdooid en afgedekt fijnmixen). Voeg per soort vruchtvlees telkens 2 eetl. suiker toe.

  5. Klop de room stijf en verdeel in 3 gelijke delen.

  6. Meng onder elk deel room telkens 1 soort gemixt fruit.

  7. Afwerking:
  8. Verdeel een laagje frambozenmousse in elk glas en bestrooi met een laagje geplette macarons. Voeg een laag kiwimousse toe en bestrooi opnieuw met de geplette macarons. Eindig met een laag passievruchtenmousse. Versier elk glas met een macaron.

Tip

Dit dessert kan u maximaal 1 à 2 u vooraf klaarmaken.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Hou 5 macarons opzij voor de afwerking en verkruimel de rest. Dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en erover rolt met een deegrol of een glazen fles.

  3. Bereiding:
  4. Mix het vruchtvlees van elke fruitsoort apart fijn (de frambozen kan u diepgevroren of oppervlakkig ontdooid en afgedekt fijnmixen). Voeg per soort vruchtvlees telkens 2 eetl. suiker toe.

  5. Klop de room stijf en verdeel in 3 gelijke delen.

  6. Meng onder elk deel room telkens 1 soort gemixt fruit.

  7. Afwerking:
  8. Verdeel een laagje frambozenmousse in elk glas en bestrooi met een laagje geplette macarons. Voeg een laag kiwimousse toe en bestrooi opnieuw met de geplette macarons. Eindig met een laag passievruchtenmousse. Versier elk glas met een macaron.

Tip

Dit dessert kan u maximaal 1 à 2 u vooraf klaarmaken.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 335 kcal
Vet 14.3 g
Koolhydraat 47.5 g
Eiwit 4.1 g

Bekijk het recept digitaal