Trio van gevulde eieren
Trio van gevulde eieren

Trio van gevulde eieren

Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 156 kcal
Vet 11.4 g
Verzadigd vet 2.9 g
Koolhydraat 2.3 g
Suiker 1 g
Vezel 0.5 g
Eiwit 10.9 g
Zout 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Kook de eieren 10 min. hard in water. Giet af, spoel onder koud water en laat afkoelen.

  3. Snij intussen de zalm in reepjes en snipper het bieslook en het lente-uitje fijn. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.

  4. Pel de hardgekookte eieren en snij in de lengte in 2. Haal er het eigeel uit en verdeel over 3 kommetjes. Hou het eiwit apart.

  5. Bereiding:
  6. Voor de eieren met vis: plet 2 eigelen met een vork en meng met de zalm, het bieslook, de mayonaise en het kerriepoeder. Hou een beetje bieslook apart voor de afwerking. Kruid met peper en zout. Doe de vulling in een spuitzak en verdeel over 4 halve eiwitten. Werk af met een beetje bieslook.

  7. Voor de eieren met avocado: plet 2 eigelen met het vruchtvlees van de avocado. Meng met het lente-uitje en het citroensap. Kruid met peper en zout. Doe de vullling in een spuitzak en verdeel over 4 halve eiwitten. Werk af met het fijngesnipperde pepertje.

  8. Voor de eieren met tomaat: plet 2 eigelen en meng met de ketchup, de cayennepeper, peper en zout. Doe de vulling in een spuitzak en verdeel over 4 halve eiwitten. Werk af met een blaadje platte peterselie.

  9. Afwerking:
  10. Leg de gevulde eieren afwisselend op een grote schaal.

Tip

Gevulde kuikentjes Voor de kinderen kan u kuikentjes maken. Pel een hardgekookt ei en snij onderaan een dun schijfje eiwit af, zodat het ei blijft rechtstaan. Snij bovenaan een gekarteld hoedje af van 1 à 2 cm. Lepel voorzichtig het eigeel uit het ei en breng op smaak naar keuze. Doe de vulling in een spuitzak en vul er het ei mee. Zet het hoedje er weer op. De oogjes maakt u met schijfjes zwarte olijf, de bek met een driehoekje paprika of wortel.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Kook de eieren 10 min. hard in water. Giet af, spoel onder koud water en laat afkoelen.

  3. Snij intussen de zalm in reepjes en snipper het bieslook en het lente-uitje fijn. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.

  4. Pel de hardgekookte eieren en snij in de lengte in 2. Haal er het eigeel uit en verdeel over 3 kommetjes. Hou het eiwit apart.

  5. Bereiding:
  6. Voor de eieren met vis: plet 2 eigelen met een vork en meng met de zalm, het bieslook, de mayonaise en het kerriepoeder. Hou een beetje bieslook apart voor de afwerking. Kruid met peper en zout. Doe de vulling in een spuitzak en verdeel over 4 halve eiwitten. Werk af met een beetje bieslook.

  7. Voor de eieren met avocado: plet 2 eigelen met het vruchtvlees van de avocado. Meng met het lente-uitje en het citroensap. Kruid met peper en zout. Doe de vullling in een spuitzak en verdeel over 4 halve eiwitten. Werk af met het fijngesnipperde pepertje.

  8. Voor de eieren met tomaat: plet 2 eigelen en meng met de ketchup, de cayennepeper, peper en zout. Doe de vulling in een spuitzak en verdeel over 4 halve eiwitten. Werk af met een blaadje platte peterselie.

  9. Afwerking:
  10. Leg de gevulde eieren afwisselend op een grote schaal.

Tip

Gevulde kuikentjes Voor de kinderen kan u kuikentjes maken. Pel een hardgekookt ei en snij onderaan een dun schijfje eiwit af, zodat het ei blijft rechtstaan. Snij bovenaan een gekarteld hoedje af van 1 à 2 cm. Lepel voorzichtig het eigeel uit het ei en breng op smaak naar keuze. Doe de vulling in een spuitzak en vul er het ei mee. Zet het hoedje er weer op. De oogjes maakt u met schijfjes zwarte olijf, de bek met een driehoekje paprika of wortel.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 156 kcal
Vet 11.4 g
Verzadigd vet 2.9 g
Koolhydraat 2.3 g
Suiker 1 g
Vezel 0.5 g
Eiwit 10.9 g
Zout 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Crémant d'Alsace A.O.P. Chardonnay brut Wolfberger

Bekijk het recept digitaal