- Bewaar

- Bewaar
Trio van gevulde eieren
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Crémant d'Alsace A.O.P. Chardonnay brut Wolfberger
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Kook de eieren 10 min. hard in water. Giet af, spoel onder koud water en laat afkoelen.
-
Snij intussen de zalm in reepjes en snipper het bieslook en het lente-uitje fijn. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.
-
Pel de hardgekookte eieren en snij in de lengte in 2. Haal er het eigeel uit en verdeel over 3 kommetjes. Hou het eiwit apart.
-
Bereiding:
-
Voor de eieren met vis: plet 2 eigelen met een vork en meng met de zalm, het bieslook, de mayonaise en het kerriepoeder. Hou een beetje bieslook apart voor de afwerking. Kruid met peper en zout. Doe de vulling in een spuitzak en verdeel over 4 halve eiwitten. Werk af met een beetje bieslook.
-
Voor de eieren met avocado: plet 2 eigelen met het vruchtvlees van de avocado. Meng met het lente-uitje en het citroensap. Kruid met peper en zout. Doe de vullling in een spuitzak en verdeel over 4 halve eiwitten. Werk af met het fijngesnipperde pepertje.
-
Voor de eieren met tomaat: plet 2 eigelen en meng met de ketchup, de cayennepeper, peper en zout. Doe de vulling in een spuitzak en verdeel over 4 halve eiwitten. Werk af met een blaadje platte peterselie.
-
Afwerking:
-
Leg de gevulde eieren afwisselend op een grote schaal.
Gevulde kuikentjes Voor de kinderen kan u kuikentjes maken. Pel een hardgekookt ei en snij onderaan een dun schijfje eiwit af, zodat het ei blijft rechtstaan. Snij bovenaan een gekarteld hoedje af van 1 à 2 cm. Lepel voorzichtig het eigeel uit het ei en breng op smaak naar keuze. Doe de vulling in een spuitzak en vul er het ei mee. Zet het hoedje er weer op. De oogjes maakt u met schijfjes zwarte olijf, de bek met een driehoekje paprika of wortel.
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Crémant d'Alsace A.O.P. Chardonnay brut Wolfberger
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Kook de eieren 10 min. hard in water. Giet af, spoel onder koud water en laat afkoelen.
-
Snij intussen de zalm in reepjes en snipper het bieslook en het lente-uitje fijn. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.
-
Pel de hardgekookte eieren en snij in de lengte in 2. Haal er het eigeel uit en verdeel over 3 kommetjes. Hou het eiwit apart.
-
Bereiding:
-
Voor de eieren met vis: plet 2 eigelen met een vork en meng met de zalm, het bieslook, de mayonaise en het kerriepoeder. Hou een beetje bieslook apart voor de afwerking. Kruid met peper en zout. Doe de vulling in een spuitzak en verdeel over 4 halve eiwitten. Werk af met een beetje bieslook.
-
Voor de eieren met avocado: plet 2 eigelen met het vruchtvlees van de avocado. Meng met het lente-uitje en het citroensap. Kruid met peper en zout. Doe de vullling in een spuitzak en verdeel over 4 halve eiwitten. Werk af met het fijngesnipperde pepertje.
-
Voor de eieren met tomaat: plet 2 eigelen en meng met de ketchup, de cayennepeper, peper en zout. Doe de vulling in een spuitzak en verdeel over 4 halve eiwitten. Werk af met een blaadje platte peterselie.
-
Afwerking:
-
Leg de gevulde eieren afwisselend op een grote schaal.
Gevulde kuikentjes Voor de kinderen kan u kuikentjes maken. Pel een hardgekookt ei en snij onderaan een dun schijfje eiwit af, zodat het ei blijft rechtstaan. Snij bovenaan een gekarteld hoedje af van 1 à 2 cm. Lepel voorzichtig het eigeel uit het ei en breng op smaak naar keuze. Doe de vulling in een spuitzak en vul er het ei mee. Zet het hoedje er weer op. De oogjes maakt u met schijfjes zwarte olijf, de bek met een driehoekje paprika of wortel.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Crémant d'Alsace A.O.P. Chardonnay brut Wolfberger