- Bewaar

- Bewaar
Trio van gevulde eitjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Kook de eieren 10 min. hard in kokend water. Spoel onder koud water en laat afkoelen. Pel ze.
-
Snipper intussen de peterselie en het lente-uitje fijn.
-
Snij de ham in heel fijne stukjes.
-
Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Hak grof.
-
Scheur de kropsla grof.
-
Bereiding:
-
Snij de eieren in de lengte doormidden en haal er de eidooiers uit.
-
Plet de eidooiers en meng met de yoghurt, zwarte peper en zout. Verdeel dit mengsel in 3 porties.
-
Meng de pesto onder de eerste portie, de stukjes ham onder de tweede portie en 1/3 van de fijngesnipperde peterselie onder de derde portie.
-
Spuit elke vulling met een spuitzak in 4 halve eitjes.
-
Leg een roze garnaal op de eieren met de pestovulling en bestrooi met wat peterselie. Bestrooi de eieren met de hamvulling met het fijngesnipperde lente-uitje en het paprikapoeder. Werk de eieren met de peterselievulling af met de amandelschilfers, enkele druppels olijfolie en radijsscheuten.
-
Afwerking:
-
Verdeel de kropsla over een schotel en zet er de gevulde eieren door elkaar op.
Vervang de Griekse yoghurt door roomkaas. Voedingswaarde 1 gevuld ei met vlees: Energie 65 kcal - Eiwitten 5,8 g - Vetten 4,2 g - Koolhydraten 1,0 g 1 gevuld ei met zeevruchten: Energie 86 kcal - Eiwitten 6,3 g - Vetten 6,0 g - Koolhydraten 1,4 g 1 ei met vegetarische vulling: Energie 90 kcal - Eiwitten 4,3 g - Vetten 7,4 g - Koolhydraten 1,3 g
-
Bereiding
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Kook de eieren 10 min. hard in kokend water. Spoel onder koud water en laat afkoelen. Pel ze.
-
Snipper intussen de peterselie en het lente-uitje fijn.
-
Snij de ham in heel fijne stukjes.
-
Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Hak grof.
-
Scheur de kropsla grof.
-
Bereiding:
-
Snij de eieren in de lengte doormidden en haal er de eidooiers uit.
-
Plet de eidooiers en meng met de yoghurt, zwarte peper en zout. Verdeel dit mengsel in 3 porties.
-
Meng de pesto onder de eerste portie, de stukjes ham onder de tweede portie en 1/3 van de fijngesnipperde peterselie onder de derde portie.
-
Spuit elke vulling met een spuitzak in 4 halve eitjes.
-
Leg een roze garnaal op de eieren met de pestovulling en bestrooi met wat peterselie. Bestrooi de eieren met de hamvulling met het fijngesnipperde lente-uitje en het paprikapoeder. Werk de eieren met de peterselievulling af met de amandelschilfers, enkele druppels olijfolie en radijsscheuten.
-
Afwerking:
-
Verdeel de kropsla over een schotel en zet er de gevulde eieren door elkaar op.
Vervang de Griekse yoghurt door roomkaas. Voedingswaarde 1 gevuld ei met vlees: Energie 65 kcal - Eiwitten 5,8 g - Vetten 4,2 g - Koolhydraten 1,0 g 1 gevuld ei met zeevruchten: Energie 86 kcal - Eiwitten 6,3 g - Vetten 6,0 g - Koolhydraten 1,4 g 1 ei met vegetarische vulling: Energie 90 kcal - Eiwitten 4,3 g - Vetten 7,4 g - Koolhydraten 1,3 g