Trio van gevulde eitjes
Trio van gevulde eitjes

Trio van gevulde eitjes

40 min.
Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Kook de eieren 10 min. hard in kokend water. Spoel onder koud water en laat afkoelen. Pel ze.

  3. Snipper intussen de peterselie en het lente-uitje fijn.

  4. Snij de ham in heel fijne stukjes.

  5. Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Hak grof.

  6. Scheur de kropsla grof.

  7. Bereiding:
  8. Snij de eieren in de lengte doormidden en haal er de eidooiers uit.

  9. Plet de eidooiers en meng met de yoghurt, zwarte peper en zout. Verdeel dit mengsel in 3 porties.

  10. Meng de pesto onder de eerste portie, de stukjes ham onder de tweede portie en 1/3 van de fijngesnipperde peterselie onder de derde portie.

  11. Spuit elke vulling met een spuitzak in 4 halve eitjes.

  12. Leg een roze garnaal op de eieren met de pestovulling en bestrooi met wat peterselie. Bestrooi de eieren met de hamvulling met het fijngesnipperde lente-uitje en het paprikapoeder. Werk de eieren met de peterselievulling af met de amandelschilfers, enkele druppels olijfolie en radijsscheuten.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de kropsla over een schotel en zet er de gevulde eieren door elkaar op.

Tip

Vervang de Griekse yoghurt door roomkaas. Voedingswaarde 1 gevuld ei met vlees: Energie 65 kcal - Eiwitten 5,8 g - Vetten 4,2 g - Koolhydraten 1,0 g 1 gevuld ei met zeevruchten: Energie 86 kcal - Eiwitten 6,3 g - Vetten 6,0 g - Koolhydraten 1,4 g 1 ei met vegetarische vulling: Energie 90 kcal - Eiwitten 4,3 g - Vetten 7,4 g - Koolhydraten 1,3 g

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Kook de eieren 10 min. hard in kokend water. Spoel onder koud water en laat afkoelen. Pel ze.

  3. Snipper intussen de peterselie en het lente-uitje fijn.

  4. Snij de ham in heel fijne stukjes.

  5. Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Hak grof.

  6. Scheur de kropsla grof.

  7. Bereiding:
  8. Snij de eieren in de lengte doormidden en haal er de eidooiers uit.

  9. Plet de eidooiers en meng met de yoghurt, zwarte peper en zout. Verdeel dit mengsel in 3 porties.

  10. Meng de pesto onder de eerste portie, de stukjes ham onder de tweede portie en 1/3 van de fijngesnipperde peterselie onder de derde portie.

  11. Spuit elke vulling met een spuitzak in 4 halve eitjes.

  12. Leg een roze garnaal op de eieren met de pestovulling en bestrooi met wat peterselie. Bestrooi de eieren met de hamvulling met het fijngesnipperde lente-uitje en het paprikapoeder. Werk de eieren met de peterselievulling af met de amandelschilfers, enkele druppels olijfolie en radijsscheuten.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de kropsla over een schotel en zet er de gevulde eieren door elkaar op.

Tip

Vervang de Griekse yoghurt door roomkaas. Voedingswaarde 1 gevuld ei met vlees: Energie 65 kcal - Eiwitten 5,8 g - Vetten 4,2 g - Koolhydraten 1,0 g 1 gevuld ei met zeevruchten: Energie 86 kcal - Eiwitten 6,3 g - Vetten 6,0 g - Koolhydraten 1,4 g 1 ei met vegetarische vulling: Energie 90 kcal - Eiwitten 4,3 g - Vetten 7,4 g - Koolhydraten 1,3 g

Bekijk het recept digitaal