Trio van hartige croissants
Trio van hartige croissants

Trio van hartige croissants

Aperitiefhapje
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Rasp de schapenkaas grof.

  4. Snij de gedroogde tomaten in fijne reepjes.

  5. Schil het stuk appel en snij in blokjes.

  6. Snij de brie in dunne sneetjes.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Rol het bladerdeeg uit op het bakpapier en snij in 6 punten.

  10. Beleg 2 punten met prosciutto, schapenkaas en gedroogde tomaten. Rol op in de vorm van een croissant. Besmeer 2 punten met speculoospasta en bestrooi met appelblokjes. Rol ook op tot een croissant. Besmeer de 2 laatste punten met confituur, bedek met brie en rol op.

  11. Klop de eidooier los en bestrijk er de croissants mee.

  12. Schik de croissants met het bakpapier op een bakplaat en zet 10 à 15 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Liever minicroissants? Snij het deeg dan in 8, 10 of 12 punten. Voedingswaarde per croissant met kaas en ham (op basis van de ingrediëntenlijst) Energie 303 kcal Vetten 20,6 g (waarvan) verzadigde vetzuren 13,4 g Koolhydraten 15,0 g (waarvan) suikers 1,1 g Vezels 0,6 g Eiwitten 14,0 g Zout 0,9 g Voedingswaarde per croissant met speculoospasta en appel (op basis van de ingrediëntenlijst) Energie 207 kcal Vetten 12,4 g (waarvan) verzadigde vetzuren 4,5 g Koolhydraten 20,0 g (waarvan) suikers 4,5 g Vezels 0,6 g Eiwitten 3,6 g Zout 0,3 g Voedingswaarde per croissant met brie en confituur (op basis van de ingrediëntenlijst) Energie 258 kcal Vetten 15,5 g (waarvan) verzadigde vetzuren 8,5 g Koolhydraten 20,3 g (waarvan) suikers 6,4 g Vezels 0,5 g Eiwitten 9,0 g Zout 0,79 g

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Rasp de schapenkaas grof.

  4. Snij de gedroogde tomaten in fijne reepjes.

  5. Schil het stuk appel en snij in blokjes.

  6. Snij de brie in dunne sneetjes.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Rol het bladerdeeg uit op het bakpapier en snij in 6 punten.

  10. Beleg 2 punten met prosciutto, schapenkaas en gedroogde tomaten. Rol op in de vorm van een croissant. Besmeer 2 punten met speculoospasta en bestrooi met appelblokjes. Rol ook op tot een croissant. Besmeer de 2 laatste punten met confituur, bedek met brie en rol op.

  11. Klop de eidooier los en bestrijk er de croissants mee.

  12. Schik de croissants met het bakpapier op een bakplaat en zet 10 à 15 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Liever minicroissants? Snij het deeg dan in 8, 10 of 12 punten. Voedingswaarde per croissant met kaas en ham (op basis van de ingrediëntenlijst) Energie 303 kcal Vetten 20,6 g (waarvan) verzadigde vetzuren 13,4 g Koolhydraten 15,0 g (waarvan) suikers 1,1 g Vezels 0,6 g Eiwitten 14,0 g Zout 0,9 g Voedingswaarde per croissant met speculoospasta en appel (op basis van de ingrediëntenlijst) Energie 207 kcal Vetten 12,4 g (waarvan) verzadigde vetzuren 4,5 g Koolhydraten 20,0 g (waarvan) suikers 4,5 g Vezels 0,6 g Eiwitten 3,6 g Zout 0,3 g Voedingswaarde per croissant met brie en confituur (op basis van de ingrediëntenlijst) Energie 258 kcal Vetten 15,5 g (waarvan) verzadigde vetzuren 8,5 g Koolhydraten 20,3 g (waarvan) suikers 6,4 g Vezels 0,5 g Eiwitten 9,0 g Zout 0,79 g

Bekijk het recept digitaal