Trio van pancakes
Trio van pancakes

Trio van pancakes

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 624 kcal
Vet 24 g
Koolhydraat 82.4 g
Eiwit 19.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Hou 4 pecannoten apart voor de afwerking en hak de rest fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of een glazen fles).

  4. Bereiding:
  5. Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eiwitten stijf.

  6. Meng de bloem, het zout, de vanillesuiker en het bakpoeder in een mengkom. Roer er de helft van de melk onder.

  7. Klop de eidooiers samen met de rest van de melk tot een glad mengsel en meng onder het bloemmengsel. Schep er de eiwitten voorzichtig onder.

  8. Verdeel het beslag in 3 porties. Voeg aan 1 portie de fijngehakte pecannoten toe en aan een tweede portie 2 eetl. hagelslag. Aan de derde portie voegt u niets toe.

  9. Smelt 1 koffiel. boter in een pan en bak 4 pannenkoekjes (Ø 10 cm) van elke portie beslag. Voeg tussen de bakbeurten door extra boter toe.

  10. Meng intussen de aardbeienconfituur met de Griekse yoghurt. Snij de banaan in fijne plakjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Hou 4 pecannoten apart voor de afwerking en hak de rest fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of een glazen fles).

  4. Bereiding:
  5. Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eiwitten stijf.

  6. Meng de bloem, het zout, de vanillesuiker en het bakpoeder in een mengkom. Roer er de helft van de melk onder.

  7. Klop de eidooiers samen met de rest van de melk tot een glad mengsel en meng onder het bloemmengsel. Schep er de eiwitten voorzichtig onder.

  8. Verdeel het beslag in 3 porties. Voeg aan 1 portie de fijngehakte pecannoten toe en aan een tweede portie 2 eetl. hagelslag. Aan de derde portie voegt u niets toe.

  9. Smelt 1 koffiel. boter in een pan en bak 4 pannenkoekjes (Ø 10 cm) van elke portie beslag. Voeg tussen de bakbeurten door extra boter toe.

  10. Meng intussen de aardbeienconfituur met de Griekse yoghurt. Snij de banaan in fijne plakjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 624 kcal
Vet 24 g
Koolhydraat 82.4 g
Eiwit 19.3 g

Bekijk het recept digitaal