Trio van sla met geitenkaasjes en gedroogde ham
Trio van sla met geitenkaasjes en gedroogde ham

Trio van sla met geitenkaasjes en gedroogde ham

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 510 kcal
Vet 38.9 g
Verzadigd vet 15.8 g
Koolhydraat 7.3 g
Suiker 2.5 g
Vezel 1.7 g
Eiwit 32.4 g
Zout 3.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de lente-uitjes fijn.

  4. Snij het knoflookteentje in 2.

  5. Doe de rucola en de blaadjes groene en rode eikenbladsla in een kom.

  6. Snij de geitenkaas in dikke schijven.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Leg de sneetjes ham op een bakplaat met bakpapier en laat 10 min. drogen in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  10. Kook intussen de eieren 10 min. hard in kokend water. Laat ze afkoelen in koud water, pel ze en snij in 2.

  11. Maak de vinaigrette: wrijf de binnenkant van een kommetje in met de halve teentjes knoflook (hou de teentjes daarna opzij). Meng er de wittewijnazijn, de balsamicoazijn en 4 eetl. olijfolie in. Kruid met peper en zout.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de geitenkaasjes 5 min.

  13. Wrijf het sneetje brood in met de halve teentjes knoflook en snij in blokjes. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de broodblokjes knapperig.

  14. Afwerking:
  15. Meng de lente-uitjes onder de salade en leg er de halve eieren op. Voeg de croutons, de gebakken geitenkaasjes en de gedroogde ham toe. Besprenkel met de vinaigrette.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de lente-uitjes fijn.

  4. Snij het knoflookteentje in 2.

  5. Doe de rucola en de blaadjes groene en rode eikenbladsla in een kom.

  6. Snij de geitenkaas in dikke schijven.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Leg de sneetjes ham op een bakplaat met bakpapier en laat 10 min. drogen in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  10. Kook intussen de eieren 10 min. hard in kokend water. Laat ze afkoelen in koud water, pel ze en snij in 2.

  11. Maak de vinaigrette: wrijf de binnenkant van een kommetje in met de halve teentjes knoflook (hou de teentjes daarna opzij). Meng er de wittewijnazijn, de balsamicoazijn en 4 eetl. olijfolie in. Kruid met peper en zout.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de geitenkaasjes 5 min.

  13. Wrijf het sneetje brood in met de halve teentjes knoflook en snij in blokjes. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de broodblokjes knapperig.

  14. Afwerking:
  15. Meng de lente-uitjes onder de salade en leg er de halve eieren op. Voeg de croutons, de gebakken geitenkaasjes en de gedroogde ham toe. Besprenkel met de vinaigrette.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 510 kcal
Vet 38.9 g
Verzadigd vet 15.8 g
Koolhydraat 7.3 g
Suiker 2.5 g
Vezel 1.7 g
Eiwit 32.4 g
Zout 3.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Signature du Cléray Chenin Blanc A.O.P. Anjou

Bekijk het recept digitaal