- Bewaar

- Bewaar
Trio van sla met geitenkaasjes en gedroogde ham
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Signature du Cléray Chenin Blanc A.O.P. Anjou
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper de lente-uitjes fijn.
-
Snij het knoflookteentje in 2.
-
Doe de rucola en de blaadjes groene en rode eikenbladsla in een kom.
-
Snij de geitenkaas in dikke schijven.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Leg de sneetjes ham op een bakplaat met bakpapier en laat 10 min. drogen in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Kook intussen de eieren 10 min. hard in kokend water. Laat ze afkoelen in koud water, pel ze en snij in 2.
-
Maak de vinaigrette: wrijf de binnenkant van een kommetje in met de halve teentjes knoflook (hou de teentjes daarna opzij). Meng er de wittewijnazijn, de balsamicoazijn en 4 eetl. olijfolie in. Kruid met peper en zout.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de geitenkaasjes 5 min.
-
Wrijf het sneetje brood in met de halve teentjes knoflook en snij in blokjes. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de broodblokjes knapperig.
-
Afwerking:
-
Meng de lente-uitjes onder de salade en leg er de halve eieren op. Voeg de croutons, de gebakken geitenkaasjes en de gedroogde ham toe. Besprenkel met de vinaigrette.
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Signature du Cléray Chenin Blanc A.O.P. Anjou
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper de lente-uitjes fijn.
-
Snij het knoflookteentje in 2.
-
Doe de rucola en de blaadjes groene en rode eikenbladsla in een kom.
-
Snij de geitenkaas in dikke schijven.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Leg de sneetjes ham op een bakplaat met bakpapier en laat 10 min. drogen in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Kook intussen de eieren 10 min. hard in kokend water. Laat ze afkoelen in koud water, pel ze en snij in 2.
-
Maak de vinaigrette: wrijf de binnenkant van een kommetje in met de halve teentjes knoflook (hou de teentjes daarna opzij). Meng er de wittewijnazijn, de balsamicoazijn en 4 eetl. olijfolie in. Kruid met peper en zout.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de geitenkaasjes 5 min.
-
Wrijf het sneetje brood in met de halve teentjes knoflook en snij in blokjes. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de broodblokjes knapperig.
-
Afwerking:
-
Meng de lente-uitjes onder de salade en leg er de halve eieren op. Voeg de croutons, de gebakken geitenkaasjes en de gedroogde ham toe. Besprenkel met de vinaigrette.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Signature du Cléray Chenin Blanc A.O.P. Anjou