- Bewaar

- Bewaar
Tunesische rijstschotel met groenten en kikkererwten
Onze drankensuggesties
Bier Bertinchamps Blond Blond bier Wijn El Coto Rosado D.O.C. Rioja Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Hak de ui en het knoflook fijn.
-
Schil de wortelen en de raapjes en snij in kleine blokjes van ± 1 cm.
-
Hak de blaadjes munt, de koriander en de peterselie fijn.
-
Spoel de rijst onder koud water.
-
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
-
Bereiding:
-
Maak een kruidenpasta door de tomatenpuree, de harissa, de olijfolie en de fijngesnipperde verse kruiden te mengen in een kom. Kruid met de kurkuma, het korianderpoeder en het komijnpoeder.
-
Meng de kruidenpasta onder de rijst samen met de spinazie, de wortelen, de raapjes, de ui en het knoflook. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Zet een stoommandje in een kookpot en vul de kookpot tot net onder het mandje met water. Breng het water aan de kook. Doe de rijstmengeling in het mandje en dek goed af. Laat 55 min. stomen op een zacht vuur en roer regelmatig.
-
Voeg 10 min. voor het einde van de gaartijd de uitgelekte kikkererwten en de diepgevroren erwten toe
Onze drankensuggesties
Bier Bertinchamps Blond Blond bier Wijn El Coto Rosado D.O.C. Rioja Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Hak de ui en het knoflook fijn.
-
Schil de wortelen en de raapjes en snij in kleine blokjes van ± 1 cm.
-
Hak de blaadjes munt, de koriander en de peterselie fijn.
-
Spoel de rijst onder koud water.
-
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
-
Bereiding:
-
Maak een kruidenpasta door de tomatenpuree, de harissa, de olijfolie en de fijngesnipperde verse kruiden te mengen in een kom. Kruid met de kurkuma, het korianderpoeder en het komijnpoeder.
-
Meng de kruidenpasta onder de rijst samen met de spinazie, de wortelen, de raapjes, de ui en het knoflook. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Zet een stoommandje in een kookpot en vul de kookpot tot net onder het mandje met water. Breng het water aan de kook. Doe de rijstmengeling in het mandje en dek goed af. Laat 55 min. stomen op een zacht vuur en roer regelmatig.
-
Voeg 10 min. voor het einde van de gaartijd de uitgelekte kikkererwten en de diepgevroren erwten toe
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Bertinchamps Blond Blond bier Wijn El Coto Rosado D.O.C. Rioja Spanje