Tunesische rijstschotel met groenten en kikkererwten
Tunesische rijstschotel met groenten en kikkererwten

Tunesische rijstschotel met groenten en kikkererwten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 413 kcal
Vet 7.4 g
Verzadigd vet 1 g
Koolhydraat 71.3 g
Suiker 5.5 g
Vezel 6.1 g
Eiwit 12.3 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Hak de ui en het knoflook fijn.

  3. Schil de wortelen en de raapjes en snij in kleine blokjes van ± 1 cm.

  4. Hak de blaadjes munt, de koriander en de peterselie fijn.

  5. Spoel de rijst onder koud water.

  6. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  7. Bereiding:
  8. Maak een kruidenpasta door de tomatenpuree, de harissa, de olijfolie en de fijngesnipperde verse kruiden te mengen in een kom. Kruid met de kurkuma, het korianderpoeder en het komijnpoeder.

  9. Meng de kruidenpasta onder de rijst samen met de spinazie, de wortelen, de raapjes, de ui en het knoflook. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Zet een stoommandje in een kookpot en vul de kookpot tot net onder het mandje met water. Breng het water aan de kook. Doe de rijstmengeling in het mandje en dek goed af. Laat 55 min. stomen op een zacht vuur en roer regelmatig.

  11. Voeg 10 min. voor het einde van de gaartijd de uitgelekte kikkererwten en de diepgevroren erwten toe

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Hak de ui en het knoflook fijn.

  3. Schil de wortelen en de raapjes en snij in kleine blokjes van ± 1 cm.

  4. Hak de blaadjes munt, de koriander en de peterselie fijn.

  5. Spoel de rijst onder koud water.

  6. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  7. Bereiding:
  8. Maak een kruidenpasta door de tomatenpuree, de harissa, de olijfolie en de fijngesnipperde verse kruiden te mengen in een kom. Kruid met de kurkuma, het korianderpoeder en het komijnpoeder.

  9. Meng de kruidenpasta onder de rijst samen met de spinazie, de wortelen, de raapjes, de ui en het knoflook. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Zet een stoommandje in een kookpot en vul de kookpot tot net onder het mandje met water. Breng het water aan de kook. Doe de rijstmengeling in het mandje en dek goed af. Laat 55 min. stomen op een zacht vuur en roer regelmatig.

  11. Voeg 10 min. voor het einde van de gaartijd de uitgelekte kikkererwten en de diepgevroren erwten toe

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 413 kcal
Vet 7.4 g
Verzadigd vet 1 g
Koolhydraat 71.3 g
Suiker 5.5 g
Vezel 6.1 g
Eiwit 12.3 g
Zout 0.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Bertinchamps Blond Blond bier Wijn El Coto Rosado D.O.C. Rioja Spanje

Bekijk het recept digitaal