Turks brood met kip kebab
Turks brood met kip kebab

Turks brood met kip kebab

15 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1056 kcal
Energie 4418 kj
Vet 35 g
Verzadigd vet 4.7 g
Koolhydraat 135.2 g
Suiker 23.6 g
Vezel 14.5 g
Eiwit 42.7 g
Zout 6.6 g
natrium 2.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min.
  2. Bak de broden af in een voorverwarmde oven op 180 °C (baktijd: zie verpakking).

  3. Snij intussen de rode ui en de tomaten in dunne schijfjes.

  4. Verhit de olijfolie in een pan en bak de kip ± 5 min.

  5. Snij de broden doormidden en verdeel de kip over de onderste helft. Beleg met de sla, de wittekool, de rode ui en de tomaten. Werk af met de pitasaus. Bedek met de bovenste helft en snij in 2.

Tip
Ook lekker uit het vuistje

Eet je graag uit het vuistje? Serveer de stukken brood dan met een servet.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min.
  2. Bak de broden af in een voorverwarmde oven op 180 °C (baktijd: zie verpakking).

  3. Snij intussen de rode ui en de tomaten in dunne schijfjes.

  4. Verhit de olijfolie in een pan en bak de kip ± 5 min.

  5. Snij de broden doormidden en verdeel de kip over de onderste helft. Beleg met de sla, de wittekool, de rode ui en de tomaten. Werk af met de pitasaus. Bedek met de bovenste helft en snij in 2.

Tip
Ook lekker uit het vuistje

Eet je graag uit het vuistje? Serveer de stukken brood dan met een servet.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1056 kcal
Energie 4418 kj
Vet 35 g
Verzadigd vet 4.7 g
Koolhydraat 135.2 g
Suiker 23.6 g
Vezel 14.5 g
Eiwit 42.7 g
Zout 6.6 g
natrium 2.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Nemea ‘Cuvée Spéciale’ Agiorgitiko P.D.O. Nemea – Griekenland Bier Estaminet Refined Lager Pils

Bekijk het recept digitaal