Tweekleurige cassata met gekonfijt fruit
Tweekleurige cassata met gekonfijt fruit

Tweekleurige cassata met gekonfijt fruit

15 min.
Dessert
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 519 kcal
Vet 27.2 g
Koolhydraat 61.7 g
Eiwit 6.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Indien gewenst: laat het gekonfijt fruit ± 1 u trekken in de kirsch. Giet de kirsch daarna weg.

  3. Laat de frambozencoulis bijna volledig ontdooien.

  4. Bereiding:
  5. Klop de slagroom goed stijf. Vermeng voorzichtig met het gekonfijt fruit en de vanillesuiker.

  6. Haal het blok vanilleroomijs uit de doos en snij het in de hoogte middendoor. Leg 1 helft terug in de doos.

  7. Bestrijk het blok met de slagroom en vermeng het andere blok roomijs met de licht ontdooide frambozencoulis.

  8. Leg het gekleurde ijs voorzichtig op de laag slagroom in de doos. Om te vermijden dat de slagroom 'ontsnapt', kan u de onderste laag ijs en de slagroom tussendoor al wat laten opstijven in de diepvriezer.

  9. Zet de cassata voor een paar uur in de diepvriezer.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de cassata in dikke sneden en versier naar smaak met rode vruchten.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Indien gewenst: laat het gekonfijt fruit ± 1 u trekken in de kirsch. Giet de kirsch daarna weg.

  3. Laat de frambozencoulis bijna volledig ontdooien.

  4. Bereiding:
  5. Klop de slagroom goed stijf. Vermeng voorzichtig met het gekonfijt fruit en de vanillesuiker.

  6. Haal het blok vanilleroomijs uit de doos en snij het in de hoogte middendoor. Leg 1 helft terug in de doos.

  7. Bestrijk het blok met de slagroom en vermeng het andere blok roomijs met de licht ontdooide frambozencoulis.

  8. Leg het gekleurde ijs voorzichtig op de laag slagroom in de doos. Om te vermijden dat de slagroom 'ontsnapt', kan u de onderste laag ijs en de slagroom tussendoor al wat laten opstijven in de diepvriezer.

  9. Zet de cassata voor een paar uur in de diepvriezer.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de cassata in dikke sneden en versier naar smaak met rode vruchten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 519 kcal
Vet 27.2 g
Koolhydraat 61.7 g
Eiwit 6.9 g

Bekijk het recept digitaal