- Bewaar

- Bewaar
Tweekleurige cassata met gekonfijt fruit
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Indien gewenst: laat het gekonfijt fruit ± 1 u trekken in de kirsch. Giet de kirsch daarna weg.
-
Laat de frambozencoulis bijna volledig ontdooien.
-
Bereiding:
-
Klop de slagroom goed stijf. Vermeng voorzichtig met het gekonfijt fruit en de vanillesuiker.
-
Haal het blok vanilleroomijs uit de doos en snij het in de hoogte middendoor. Leg 1 helft terug in de doos.
-
Bestrijk het blok met de slagroom en vermeng het andere blok roomijs met de licht ontdooide frambozencoulis.
-
Leg het gekleurde ijs voorzichtig op de laag slagroom in de doos. Om te vermijden dat de slagroom 'ontsnapt', kan u de onderste laag ijs en de slagroom tussendoor al wat laten opstijven in de diepvriezer.
-
Zet de cassata voor een paar uur in de diepvriezer.
-
Afwerking:
-
Verdeel de cassata in dikke sneden en versier naar smaak met rode vruchten.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Indien gewenst: laat het gekonfijt fruit ± 1 u trekken in de kirsch. Giet de kirsch daarna weg.
-
Laat de frambozencoulis bijna volledig ontdooien.
-
Bereiding:
-
Klop de slagroom goed stijf. Vermeng voorzichtig met het gekonfijt fruit en de vanillesuiker.
-
Haal het blok vanilleroomijs uit de doos en snij het in de hoogte middendoor. Leg 1 helft terug in de doos.
-
Bestrijk het blok met de slagroom en vermeng het andere blok roomijs met de licht ontdooide frambozencoulis.
-
Leg het gekleurde ijs voorzichtig op de laag slagroom in de doos. Om te vermijden dat de slagroom 'ontsnapt', kan u de onderste laag ijs en de slagroom tussendoor al wat laten opstijven in de diepvriezer.
-
Zet de cassata voor een paar uur in de diepvriezer.
-
Afwerking:
-
Verdeel de cassata in dikke sneden en versier naar smaak met rode vruchten.