- Bewaar

- Bewaar
Uien-tijmquiche met geitenkaas en aspergeslaatje
Onze drankensuggesties
Bier Troubadour Blond Blond bier Wijn Pinot Gris 'Tradition' A.O.P. Alsace Cave de Bennwihr
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de uien in ringen en pers het knoflook.
-
Hou 2 takjes tijm apart voor de afwerking en rits de blaadjes van de rest af.
-
Snij de geitenkaas in schijfjes.
-
Snij het uiteinde van de asperges.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Smelt de boter in een kookpot en stoof de uien en het knoflook 15 min. Kruid met peper en zout.
-
Rol intussen het bladerdeeg samen met het bakpapier uit in een taartvorm en druk het deeg tegen de rand. Snij het overtollige deeg af en prik enkele keren met een vork in de deegbodem.
-
Klop de eieren samen met de room los. Kruid met peper en zout en voeg de helft van de tijmblaadjes toe.
-
Verdeel de uien en het knoflook over het bladerdeeg. Schik er de geitenkaas op en kruid met peper. Bestrooi met de rest van de tijm en giet er het eiermengsel over. Zet ± 40 min. in de voorverwarmde oven.
-
Snij intussen de rauwe asperges schuin in 2 en doe samen met de rucola in een slakom. Meng er de olijfolie en de balsamicoazijn onder. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij de quiche in punten en serveer met de salade. Werk af met de takjes tijm.
Bak de quiche de dag vooraf en warm hem de volgende dag 15 min. op in een voorverwarmde oven, op 160 °C.
Onze drankensuggesties
Bier Troubadour Blond Blond bier Wijn Pinot Gris 'Tradition' A.O.P. Alsace Cave de Bennwihr
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de uien in ringen en pers het knoflook.
-
Hou 2 takjes tijm apart voor de afwerking en rits de blaadjes van de rest af.
-
Snij de geitenkaas in schijfjes.
-
Snij het uiteinde van de asperges.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Smelt de boter in een kookpot en stoof de uien en het knoflook 15 min. Kruid met peper en zout.
-
Rol intussen het bladerdeeg samen met het bakpapier uit in een taartvorm en druk het deeg tegen de rand. Snij het overtollige deeg af en prik enkele keren met een vork in de deegbodem.
-
Klop de eieren samen met de room los. Kruid met peper en zout en voeg de helft van de tijmblaadjes toe.
-
Verdeel de uien en het knoflook over het bladerdeeg. Schik er de geitenkaas op en kruid met peper. Bestrooi met de rest van de tijm en giet er het eiermengsel over. Zet ± 40 min. in de voorverwarmde oven.
-
Snij intussen de rauwe asperges schuin in 2 en doe samen met de rucola in een slakom. Meng er de olijfolie en de balsamicoazijn onder. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij de quiche in punten en serveer met de salade. Werk af met de takjes tijm.
Bak de quiche de dag vooraf en warm hem de volgende dag 15 min. op in een voorverwarmde oven, op 160 °C.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Troubadour Blond Blond bier Wijn Pinot Gris 'Tradition' A.O.P. Alsace Cave de Bennwihr