Uiensoep met appelen
Uiensoep met appelen

Uiensoep met appelen

25 min.
Soep
5 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 728 kj
Energie 174 kcal
Vet 8.4 g
Verzadigd vet 5.2 g
Koolhydraat 17.9 g
Suiker 13.5 g
Vezel 6.5 g
Eiwit 3.4 g
Zout 3.2 g
natrium 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.

    Schil de aardappelen en de appelen en snij samen met de uien in grove stukken.

  2. Hou een deel van de appelstukken apart voor de afwerking en snij in kleinere blokjes.

  3. Smelt de helft van de boter in een kookpot en bak de uien glazig. Voeg de grove stukken appel en aardappel toe. Overgiet met het water, verkruimel er de bouillonblokjes over en laat 15 min. koken.

  4. Smelt intussen de rest van de boter in een pan en bak de kleine appelblokjes 2 à 3 min. goudbruin op een matig vuur.

  5. Mix de soep en kruid met peper en zout.

  6. Serveer in een diep bord en werk af met de gebakken appelblokjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.

    Schil de aardappelen en de appelen en snij samen met de uien in grove stukken.

  2. Hou een deel van de appelstukken apart voor de afwerking en snij in kleinere blokjes.

  3. Smelt de helft van de boter in een kookpot en bak de uien glazig. Voeg de grove stukken appel en aardappel toe. Overgiet met het water, verkruimel er de bouillonblokjes over en laat 15 min. koken.

  4. Smelt intussen de rest van de boter in een pan en bak de kleine appelblokjes 2 à 3 min. goudbruin op een matig vuur.

  5. Mix de soep en kruid met peper en zout.

  6. Serveer in een diep bord en werk af met de gebakken appelblokjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 728 kj
Energie 174 kcal
Vet 8.4 g
Verzadigd vet 5.2 g
Koolhydraat 17.9 g
Suiker 13.5 g
Vezel 6.5 g
Eiwit 3.4 g
Zout 3.2 g
natrium 1.3 g

Bekijk het recept digitaal