- Bewaar

- Bewaar
Upside-down taart met gekarameliseerde sinaasappelen
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(25 min. + afkoelen)
-
Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap de zaadjes eruit met een scherp mesje.
-
Pers 1 sinaasappel. Snij 2 ongeschilde sinaasappelen in schijfjes van 1/2 cm dik.
-
Verwarm 2 dl water in een steelpan en smelt er 3 eetl. suiker in. Voeg de schijfjes sinaasappel toe en laat 20 min. trekken op een zacht vuur. Laat de schijfjes sinaasappel afkoelen in de siroop.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 170 °C.
-
Mix de zachte boter samen met 200 g suiker en de vanillezaadjes tot een glad deeg.
-
Voeg de eieren één voor één en al roerend toe, samen met het sinaasappelsap, de bloem, de maanzaadjes en het bakpoeder.
-
Leg een vel bakpapier in een springvorm. Bedek de bodem en de zijkanten met de schijfjes sinaasappel.
-
Giet het deeg in de vorm en zet 1 u. in de voorverwarmde oven.
-
Neem de taart uit de oven en laat afkoelen. Draai om op een bord en maak voorzichtig de vorm los. Bestrooi met bloemsuiker.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(25 min. + afkoelen)
-
Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap de zaadjes eruit met een scherp mesje.
-
Pers 1 sinaasappel. Snij 2 ongeschilde sinaasappelen in schijfjes van 1/2 cm dik.
-
Verwarm 2 dl water in een steelpan en smelt er 3 eetl. suiker in. Voeg de schijfjes sinaasappel toe en laat 20 min. trekken op een zacht vuur. Laat de schijfjes sinaasappel afkoelen in de siroop.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 170 °C.
-
Mix de zachte boter samen met 200 g suiker en de vanillezaadjes tot een glad deeg.
-
Voeg de eieren één voor één en al roerend toe, samen met het sinaasappelsap, de bloem, de maanzaadjes en het bakpoeder.
-
Leg een vel bakpapier in een springvorm. Bedek de bodem en de zijkanten met de schijfjes sinaasappel.
-
Giet het deeg in de vorm en zet 1 u. in de voorverwarmde oven.
-
Neem de taart uit de oven en laat afkoelen. Draai om op een bord en maak voorzichtig de vorm los. Bestrooi met bloemsuiker.