Vanille-ijs met rode vruchten en advocaat
Vanille-ijs met rode vruchten en advocaat

Vanille-ijs met rode vruchten en advocaat

Dessert
1 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 387 kcal
Vet 13.6 g
Koolhydraat 46.6 g
Eiwit 7.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Lepel de suiker over de diepgevroren bosvruchten en laat ± 4 min. ontdooien op de ontdooistand in de microgolfoven. Schep regelmatig om.

  3. Rooster intussen de amandelschilfers kort in de wok of in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal uit de pan.

  4. Bereiding:
  5. Doe de advocaat in een ijscoupe.

  6. Schep er 2 bolletjes vanilleroomijs op en duw lichtjes aan.

  7. Lepel de bosvruchtensaus over het ijs en werk af met de geroosterde amandelschilfers.

Tip

Variant Vervang het vanilleroomijs door chocoladeroomijs en de bosvruchten door frambozen: een klassieker!

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Lepel de suiker over de diepgevroren bosvruchten en laat ± 4 min. ontdooien op de ontdooistand in de microgolfoven. Schep regelmatig om.

  3. Rooster intussen de amandelschilfers kort in de wok of in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal uit de pan.

  4. Bereiding:
  5. Doe de advocaat in een ijscoupe.

  6. Schep er 2 bolletjes vanilleroomijs op en duw lichtjes aan.

  7. Lepel de bosvruchtensaus over het ijs en werk af met de geroosterde amandelschilfers.

Tip

Variant Vervang het vanilleroomijs door chocoladeroomijs en de bosvruchten door frambozen: een klassieker!

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 387 kcal
Vet 13.6 g
Koolhydraat 46.6 g
Eiwit 7.2 g

Bekijk het recept digitaal