Vanillekoekjes met chocoladevulling
Vanillekoekjes met chocoladevulling

Vanillekoekjes met chocoladevulling

Tussendoortje
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 254 kcal
Vet 14.6 g
Koolhydraat 26.4 g
Eiwit 3.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min. + opstijven)

  3. Smelt de chocoladecallets au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  4. Klop de room halfstijf en roer er de chocolade en de kaneel onder. Laat opstijven in de koelkast tot een smeerbare pasta.

  5. Snij de zachte boter in kleine stukjes.

  6. Bereiding:
  7. Zeef de bloem boven een kom en maak een kuiltje in het midden. Bestrooi met het zout.

  8. Scheid 1 eigeel van het eiwit. Hou het eiwit opzij voor de afwerking. Doe het eigeel, 1 ei, de bloemsuiker, de vanillesuiker en de stukjes boter in het kuiltje. Kneed met de handen tot een gladde massa. Rol het deeg tot een bolletje en wikkel het in vershoudfolie. Laat 1 u. rusten in de koelkast.

  9. Verwarm de oven voor op 160 °C.

  10. Haal het deeg uit de vershoudfolie en rol met een deegrol tot een plak van 1/2 cm dik. Steek er 40 koekjes uit met leuke uitsteekvormpjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier.

  11. Bak de koekjes ± 20 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven wanneer ze mooi goudbruin zijn en laat afkoelen.

  12. Afwerking:
  13. Smeer een beetje chocoladepasta op een koekje en leg er een tweede koekje bovenop. Doe hetzelfde met de rest van de koekjes. Klop eventueel het opzijgehouden eiwit los en bestrijk er het bovenste koekje mee. Bestrooi met gekleurde suikerdecoratie.

Tip

Hebt u chocoladepasta over? Maak er chocoladetruffels van: laat de pasta volledig opstijven in de koelkast en rol er kleine bolletjes van. Rol de bolletjes daarna door een beetje cacaopoeder.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min. + opstijven)

  3. Smelt de chocoladecallets au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  4. Klop de room halfstijf en roer er de chocolade en de kaneel onder. Laat opstijven in de koelkast tot een smeerbare pasta.

  5. Snij de zachte boter in kleine stukjes.

  6. Bereiding:
  7. Zeef de bloem boven een kom en maak een kuiltje in het midden. Bestrooi met het zout.

  8. Scheid 1 eigeel van het eiwit. Hou het eiwit opzij voor de afwerking. Doe het eigeel, 1 ei, de bloemsuiker, de vanillesuiker en de stukjes boter in het kuiltje. Kneed met de handen tot een gladde massa. Rol het deeg tot een bolletje en wikkel het in vershoudfolie. Laat 1 u. rusten in de koelkast.

  9. Verwarm de oven voor op 160 °C.

  10. Haal het deeg uit de vershoudfolie en rol met een deegrol tot een plak van 1/2 cm dik. Steek er 40 koekjes uit met leuke uitsteekvormpjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier.

  11. Bak de koekjes ± 20 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven wanneer ze mooi goudbruin zijn en laat afkoelen.

  12. Afwerking:
  13. Smeer een beetje chocoladepasta op een koekje en leg er een tweede koekje bovenop. Doe hetzelfde met de rest van de koekjes. Klop eventueel het opzijgehouden eiwit los en bestrijk er het bovenste koekje mee. Bestrooi met gekleurde suikerdecoratie.

Tip

Hebt u chocoladepasta over? Maak er chocoladetruffels van: laat de pasta volledig opstijven in de koelkast en rol er kleine bolletjes van. Rol de bolletjes daarna door een beetje cacaopoeder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 254 kcal
Vet 14.6 g
Koolhydraat 26.4 g
Eiwit 3.5 g

Bekijk het recept digitaal