Varkensbrochette met lauw pastaslaatje
Varkensbrochette met lauw pastaslaatje

Varkensbrochette met lauw pastaslaatje

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 534 kcal
Vet 13 g
Koolhydraat 61.7 g
Eiwit 42.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het vlees in hapklare stukken (laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien).

  3. Verdeel de broccoli in kleine roosjes.

  4. Snij de appel in 8 stukken.

  5. Snij 3/4 van het groene loof van het bosje lente-ui. Snij de lente-uitjes in dunne ringetjes.

  6. Snij de radijzen in dunne plakjes.

  7. Spoel de kappertjes af.

  8. Snij een halve venkel in brede reepjes en laat enkele min. koken (afhankelijk van hoe krokant u de groente wil) in lichtgezouten water. Snij de andere halve venkel in fijne reepjes.

  9. Maak in elk stukje vlees een inkeping en stop er een halve abrikoos in.

  10. Neem grote brochettepennen en rijg er afwisselend vlees, voorgekookte venkel, broccoli, lente-uitjes en appel op. Besmeer lichtjes met pikante olijfolie.

  11. Meng de dressing met de wittewijnazijn en de kappertjes en kruid met zwarte peper.

  12. Bereiding:
  13. Bak de brochettes 20 à 30 min. op de (tafel)grill of barbecue op een matig vuur.

  14. Kook intussen de pasta gaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water, zodat de pasta lauw wordt. Meng er de groenten en de dressing onder.

  15. Afwerking:
  16. Dien de varkensbrochettes onmiddellijk op met het lauwe pastaslaatje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het vlees in hapklare stukken (laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien).

  3. Verdeel de broccoli in kleine roosjes.

  4. Snij de appel in 8 stukken.

  5. Snij 3/4 van het groene loof van het bosje lente-ui. Snij de lente-uitjes in dunne ringetjes.

  6. Snij de radijzen in dunne plakjes.

  7. Spoel de kappertjes af.

  8. Snij een halve venkel in brede reepjes en laat enkele min. koken (afhankelijk van hoe krokant u de groente wil) in lichtgezouten water. Snij de andere halve venkel in fijne reepjes.

  9. Maak in elk stukje vlees een inkeping en stop er een halve abrikoos in.

  10. Neem grote brochettepennen en rijg er afwisselend vlees, voorgekookte venkel, broccoli, lente-uitjes en appel op. Besmeer lichtjes met pikante olijfolie.

  11. Meng de dressing met de wittewijnazijn en de kappertjes en kruid met zwarte peper.

  12. Bereiding:
  13. Bak de brochettes 20 à 30 min. op de (tafel)grill of barbecue op een matig vuur.

  14. Kook intussen de pasta gaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water, zodat de pasta lauw wordt. Meng er de groenten en de dressing onder.

  15. Afwerking:
  16. Dien de varkensbrochettes onmiddellijk op met het lauwe pastaslaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 534 kcal
Vet 13 g
Koolhydraat 61.7 g
Eiwit 42.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Pinot Gris Cuvée Réserve, Caves de Bennwihr A.C. Alsace Wijn Argento Chardonnay Argentinië

Bekijk het recept digitaal