Varkensbrochettes met spek
Varkensbrochettes met spek

Varkensbrochettes met spek

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 419 kcal
Vet 32 g
Verzadigd vet 9.1 g
Koolhydraat 3.5 g
Suiker 2.6 g
Vezel 1.7 g
Eiwit 27.9 g
Zout 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (enkele uren vooraf)
  3. Snij de varkensmignonnettes in blokjes van ± 2 cm.

  4. Doe de blokjes varkensvlees en spek met de champignons in een ruime kom. Besprenkel met 5 eetl. olijfolie en het citroensap en voeg er de gehakte knoflook, peper en zout bij. Roer goed om en laat op een koele plaats gedurende 2 à 3 u marineren. Roer af en toe om.

  5. Snij de rode ui in grove stukken.

  6. Maak de taboulé: giet het tarwegriesmeel in een slakom en voeg beetje bij beetje eenzelfde volume kokend water toe terwijl u omroert. Laat gedurende 7 min. zwellen. Meng de diepgevroren tomatenblokjes en paprikareepjes, de gehakte dille, de geplette korianderbolletjes (dat gaat makkelijk tussen 2 lepels), het citroensap, de olijfolie, peper en zout onder de taboulé. Roer goed om. Zet koel weg gedurende 1 à 2 u en roer af en toe om.

  7. Bereiding:
  8. Haal het vlees en de champignons uit de marinade en dep lichtjes droog.

  9. Stel de brochettes samen: afwisselend een kerstomaat, een blokje varkensvlees, een stuk rode ui, een spekblokje en een champignon, tot alle ingrediënten zijn opgebruikt.

  10. Bak de brochettes op een matig warme grill gedurende 4 à 5 min. aan elke kant.

  11. Afwerking:
  12. Dien op met goed gekoelde taboulé en looksaus.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (enkele uren vooraf)
  3. Snij de varkensmignonnettes in blokjes van ± 2 cm.

  4. Doe de blokjes varkensvlees en spek met de champignons in een ruime kom. Besprenkel met 5 eetl. olijfolie en het citroensap en voeg er de gehakte knoflook, peper en zout bij. Roer goed om en laat op een koele plaats gedurende 2 à 3 u marineren. Roer af en toe om.

  5. Snij de rode ui in grove stukken.

  6. Maak de taboulé: giet het tarwegriesmeel in een slakom en voeg beetje bij beetje eenzelfde volume kokend water toe terwijl u omroert. Laat gedurende 7 min. zwellen. Meng de diepgevroren tomatenblokjes en paprikareepjes, de gehakte dille, de geplette korianderbolletjes (dat gaat makkelijk tussen 2 lepels), het citroensap, de olijfolie, peper en zout onder de taboulé. Roer goed om. Zet koel weg gedurende 1 à 2 u en roer af en toe om.

  7. Bereiding:
  8. Haal het vlees en de champignons uit de marinade en dep lichtjes droog.

  9. Stel de brochettes samen: afwisselend een kerstomaat, een blokje varkensvlees, een stuk rode ui, een spekblokje en een champignon, tot alle ingrediënten zijn opgebruikt.

  10. Bak de brochettes op een matig warme grill gedurende 4 à 5 min. aan elke kant.

  11. Afwerking:
  12. Dien op met goed gekoelde taboulé en looksaus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 419 kcal
Vet 32 g
Verzadigd vet 9.1 g
Koolhydraat 3.5 g
Suiker 2.6 g
Vezel 1.7 g
Eiwit 27.9 g
Zout 1.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier Wijn Caves Saint-Pierre 'L'Excellence de Signargues' A.O.P. Côtes du Rhône Villages

Bekijk het recept digitaal