- Bewaar

- Bewaar
Varkensbrochettes met spek
Onze drankensuggesties
Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier Wijn Caves Saint-Pierre 'L'Excellence de Signargues' A.O.P. Côtes du Rhône Villages
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(enkele uren vooraf)
-
Snij de varkensmignonnettes in blokjes van ± 2 cm.
-
Doe de blokjes varkensvlees en spek met de champignons in een ruime kom. Besprenkel met 5 eetl. olijfolie en het citroensap en voeg er de gehakte knoflook, peper en zout bij. Roer goed om en laat op een koele plaats gedurende 2 à 3 u marineren. Roer af en toe om.
-
Snij de rode ui in grove stukken.
-
Maak de taboulé: giet het tarwegriesmeel in een slakom en voeg beetje bij beetje eenzelfde volume kokend water toe terwijl u omroert. Laat gedurende 7 min. zwellen. Meng de diepgevroren tomatenblokjes en paprikareepjes, de gehakte dille, de geplette korianderbolletjes (dat gaat makkelijk tussen 2 lepels), het citroensap, de olijfolie, peper en zout onder de taboulé. Roer goed om. Zet koel weg gedurende 1 à 2 u en roer af en toe om.
-
Bereiding:
-
Haal het vlees en de champignons uit de marinade en dep lichtjes droog.
-
Stel de brochettes samen: afwisselend een kerstomaat, een blokje varkensvlees, een stuk rode ui, een spekblokje en een champignon, tot alle ingrediënten zijn opgebruikt.
-
Bak de brochettes op een matig warme grill gedurende 4 à 5 min. aan elke kant.
-
Afwerking:
-
Dien op met goed gekoelde taboulé en looksaus.
Onze drankensuggesties
Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier Wijn Caves Saint-Pierre 'L'Excellence de Signargues' A.O.P. Côtes du Rhône Villages
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(enkele uren vooraf)
-
Snij de varkensmignonnettes in blokjes van ± 2 cm.
-
Doe de blokjes varkensvlees en spek met de champignons in een ruime kom. Besprenkel met 5 eetl. olijfolie en het citroensap en voeg er de gehakte knoflook, peper en zout bij. Roer goed om en laat op een koele plaats gedurende 2 à 3 u marineren. Roer af en toe om.
-
Snij de rode ui in grove stukken.
-
Maak de taboulé: giet het tarwegriesmeel in een slakom en voeg beetje bij beetje eenzelfde volume kokend water toe terwijl u omroert. Laat gedurende 7 min. zwellen. Meng de diepgevroren tomatenblokjes en paprikareepjes, de gehakte dille, de geplette korianderbolletjes (dat gaat makkelijk tussen 2 lepels), het citroensap, de olijfolie, peper en zout onder de taboulé. Roer goed om. Zet koel weg gedurende 1 à 2 u en roer af en toe om.
-
Bereiding:
-
Haal het vlees en de champignons uit de marinade en dep lichtjes droog.
-
Stel de brochettes samen: afwisselend een kerstomaat, een blokje varkensvlees, een stuk rode ui, een spekblokje en een champignon, tot alle ingrediënten zijn opgebruikt.
-
Bak de brochettes op een matig warme grill gedurende 4 à 5 min. aan elke kant.
-
Afwerking:
-
Dien op met goed gekoelde taboulé en looksaus.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier Wijn Caves Saint-Pierre 'L'Excellence de Signargues' A.O.P. Côtes du Rhône Villages