Varkensescalope met andijviepuree
Varkensescalope met andijviepuree

Varkensescalope met andijviepuree

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 453 kcal
Energie 1895 kj
Vet 16.4 g
Verzadigd vet 8.8 g
Koolhydraat 39.1 g
Suiker 6.6 g
Vezel 6.3 g
Eiwit 34 g
Zout 0.7 g
natrium 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  3. Was intussen de andijvie en snij in fijne repen. Snipper de uien fijn.

  4. Verhit 1/3 van de boter in een pan. Kruid het vlees aan beide kanten met peper en zout en bak ± 5 min. aan elke kant.

  5. Verhit 1/3 van de boter in een kookpot en stoof de uien glazig. Voeg de andijvie toe, kruid met peper, zout en nootmuskaat en stoof ± 10 min.

  6. Prak de aardappelen en de andijvie grof met de melk en de rest van de boter. Verdeel de puree over de borden en serveer met het vlees. Werk af met de Salad Sprinkle.

Tip
Salad Sprinkle?

Dat is een mengeling van pompoenpitten, noten, zonnebloempitten, pijnboompitten, tomaten, basilicum, rozemarijn, oregano en tijm.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  3. Was intussen de andijvie en snij in fijne repen. Snipper de uien fijn.

  4. Verhit 1/3 van de boter in een pan. Kruid het vlees aan beide kanten met peper en zout en bak ± 5 min. aan elke kant.

  5. Verhit 1/3 van de boter in een kookpot en stoof de uien glazig. Voeg de andijvie toe, kruid met peper, zout en nootmuskaat en stoof ± 10 min.

  6. Prak de aardappelen en de andijvie grof met de melk en de rest van de boter. Verdeel de puree over de borden en serveer met het vlees. Werk af met de Salad Sprinkle.

Tip
Salad Sprinkle?

Dat is een mengeling van pompoenpitten, noten, zonnebloempitten, pijnboompitten, tomaten, basilicum, rozemarijn, oregano en tijm.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 453 kcal
Energie 1895 kj
Vet 16.4 g
Verzadigd vet 8.8 g
Koolhydraat 39.1 g
Suiker 6.6 g
Vezel 6.3 g
Eiwit 34 g
Zout 0.7 g
natrium 0.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Goudray 'La Majeure' A.O.P. Côtes du Rhône Villages Plan de Dieu Bier LeFort Tripel Sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal