- Bewaar

- Bewaar
Varkensgebraad en graantjessalade met gegrilde groenten
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Schil de wortelen en de peterseliewortel en snij in kleine gelijke stukken. Verwijder de witte zaadlijsten en de pitjes uit de paprika en snij in reepjes. Snij de peultjes in gelijke stukken van ± 1 cm. Snij de rode ui in halve ringen en pel het teentje knoflook.
-
Leg alle groenten, de rode ui en het knoflook op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper, zout en de Provençaalse kruiden. Meng goed onder elkaar en bak 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Hak intussen de walnoten en de pistachenoten fijn en meng samen met 1 eetl. olijfolie, de tijm, peper en zout. Mix eventueel fijn.
-
Smelt de boter in een braadpan en bak het gebraad kort aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Leg in een ovenschaal en smeer de bovenkant in met het notenmengsel. Zet het gebraad 20 à 25 min. bij de groenten in de oven.
-
Breng intussen in een kookpot lichtgezouten water aan de kook. Kook de tarwegraantjes 10 min.
-
Snij de lente-uitjes in fijne schijfjes.
-
Giet de tarwegraantjes af en meng met de geroosterde groenten. Werk af met de fijngesneden lente-uitjes. Serveer met het gebraad.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Schil de wortelen en de peterseliewortel en snij in kleine gelijke stukken. Verwijder de witte zaadlijsten en de pitjes uit de paprika en snij in reepjes. Snij de peultjes in gelijke stukken van ± 1 cm. Snij de rode ui in halve ringen en pel het teentje knoflook.
-
Leg alle groenten, de rode ui en het knoflook op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper, zout en de Provençaalse kruiden. Meng goed onder elkaar en bak 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Hak intussen de walnoten en de pistachenoten fijn en meng samen met 1 eetl. olijfolie, de tijm, peper en zout. Mix eventueel fijn.
-
Smelt de boter in een braadpan en bak het gebraad kort aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Leg in een ovenschaal en smeer de bovenkant in met het notenmengsel. Zet het gebraad 20 à 25 min. bij de groenten in de oven.
-
Breng intussen in een kookpot lichtgezouten water aan de kook. Kook de tarwegraantjes 10 min.
-
Snij de lente-uitjes in fijne schijfjes.
-
Giet de tarwegraantjes af en meng met de geroosterde groenten. Werk af met de fijngesneden lente-uitjes. Serveer met het gebraad.