Varkensgebraad met kruidenkorst en gegrilde tomaten
Varkensgebraad met kruidenkorst en gegrilde tomaten

Varkensgebraad met kruidenkorst en gegrilde tomaten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 393 kcal
Vet 23 g
Koolhydraat 7.2 g
Eiwit 39.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de grill voor.

  3. Snij het varkensgebraad in sneetjes van ± 1 cm dik.

  4. Rits de blaadjes van de oregano en verkruimel de feta. Ontpit de olijven en hak grof.

  5. Snij de trostomaten middendoor en schik ze in een ovenschotel met de snijkant naar boven. Verdeel de olijven, de feta en de oregano over de tomaten en zet 8 à 10 min. onder de hete grill.

  6. Mix intussen de blaadjes van de platte peterselie en het basilicum met de parmezaan, de panko en de extra vierge olijfolie tot een gladde pasta. Kruid met zwarte peper en zout.

  7. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  8. Bestrijk één kant van de sneetjes gebraad met olijfolie. Leg de sneetjes met de ingevette kant op een hete barbecue en gril tot ze mooi bruin zijn. Draai om en bestrijk de gebakken kant met de kruidenpasta. Laat verder bakken tot ze volledig gaar zijn.

  9. Leg intussen de tomaten in een aluminium schaaltje en laat goed opwarmen aan de zijkant van de barbecue.

  10. Afwerking:
  11. Lekker met bv. een pastasalade van risone (Griekse pasta).

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de grill voor.

  3. Snij het varkensgebraad in sneetjes van ± 1 cm dik.

  4. Rits de blaadjes van de oregano en verkruimel de feta. Ontpit de olijven en hak grof.

  5. Snij de trostomaten middendoor en schik ze in een ovenschotel met de snijkant naar boven. Verdeel de olijven, de feta en de oregano over de tomaten en zet 8 à 10 min. onder de hete grill.

  6. Mix intussen de blaadjes van de platte peterselie en het basilicum met de parmezaan, de panko en de extra vierge olijfolie tot een gladde pasta. Kruid met zwarte peper en zout.

  7. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  8. Bestrijk één kant van de sneetjes gebraad met olijfolie. Leg de sneetjes met de ingevette kant op een hete barbecue en gril tot ze mooi bruin zijn. Draai om en bestrijk de gebakken kant met de kruidenpasta. Laat verder bakken tot ze volledig gaar zijn.

  9. Leg intussen de tomaten in een aluminium schaaltje en laat goed opwarmen aan de zijkant van de barbecue.

  10. Afwerking:
  11. Lekker met bv. een pastasalade van risone (Griekse pasta).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 393 kcal
Vet 23 g
Koolhydraat 7.2 g
Eiwit 39.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Château de Cascastel A.O.P. Fitou

Bekijk het recept digitaal