- Bewaar

- Bewaar
Varkensgebraad met pittig paprikasausje
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
5 min.
-
Pluk de blaadjes oregano. Mix samen met 2 eetl. boter fijn tot een kruidenboter en kruid met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 220 °C.
-
Smelt 2 eetl. boter in een pan en bak het varkensgebraad aan alle kanten goudbruin.
-
Laat het varkensgebraad even afkoelen in een ovenschaal. Besmeer de boven- en zijkanten met de kruidenboter en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verlaag na 30 min. de temperatuur naar 150 °C en laat nog 40 à 50 min. garen.
-
Schil intussen de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Snipper het knoflook fijn. Verwijder de witte zaadlijsten uit de puntpaprika's en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
-
Verhit de olijfolie in een pan en bak het knoflook glazig.
-
Voeg de blokjes puntpaprika toe en laat 5 min. mee bakken op een matig vuur.
-
Doe de paprikablokjes in een hoge maatbeker en mix samen met de chilisaus tot een gladde saus.
-
Doe de saus weer in de pan, meng er de room onder en kruid met zout. Laat nog even indikken op een matig vuur.
-
Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water).
-
Snij de tomaten in kleine blokjes.
-
Hak de rucola grof en meng onder de blokjes tomaat. Breng op smaak met peper, zout en het citroensap.
-
Haal het gebraad uit de oven en laat nog 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
-
Afwerking:
-
Snij het gebraad in sneden van 1 cm en verdeel over de borden. Lepel er wat paprikasaus over.
-
Serveer met de gekookte aardappelen en het rucolaslaatje.
Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min) 1 1 Schil 50 g aardappel en snij in stukken. Pel 100 g tomaat, verwijder de pitjes en snij in stukken. 2 Kook de aardappel ± 20 min. gaar in een bodempje water. Voeg de laatste 5 minuten de tomaat toe. 3 Mix fijn met 1 koffiel. plantaardige olie.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
5 min.
-
Pluk de blaadjes oregano. Mix samen met 2 eetl. boter fijn tot een kruidenboter en kruid met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 220 °C.
-
Smelt 2 eetl. boter in een pan en bak het varkensgebraad aan alle kanten goudbruin.
-
Laat het varkensgebraad even afkoelen in een ovenschaal. Besmeer de boven- en zijkanten met de kruidenboter en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verlaag na 30 min. de temperatuur naar 150 °C en laat nog 40 à 50 min. garen.
-
Schil intussen de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Snipper het knoflook fijn. Verwijder de witte zaadlijsten uit de puntpaprika's en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
-
Verhit de olijfolie in een pan en bak het knoflook glazig.
-
Voeg de blokjes puntpaprika toe en laat 5 min. mee bakken op een matig vuur.
-
Doe de paprikablokjes in een hoge maatbeker en mix samen met de chilisaus tot een gladde saus.
-
Doe de saus weer in de pan, meng er de room onder en kruid met zout. Laat nog even indikken op een matig vuur.
-
Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water).
-
Snij de tomaten in kleine blokjes.
-
Hak de rucola grof en meng onder de blokjes tomaat. Breng op smaak met peper, zout en het citroensap.
-
Haal het gebraad uit de oven en laat nog 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
-
Afwerking:
-
Snij het gebraad in sneden van 1 cm en verdeel over de borden. Lepel er wat paprikasaus over.
-
Serveer met de gekookte aardappelen en het rucolaslaatje.
Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min) 1 1 Schil 50 g aardappel en snij in stukken. Pel 100 g tomaat, verwijder de pitjes en snij in stukken. 2 Kook de aardappel ± 20 min. gaar in een bodempje water. Voeg de laatste 5 minuten de tomaat toe. 3 Mix fijn met 1 koffiel. plantaardige olie.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier