Varkensgebraad met pittig paprikasausje
Varkensgebraad met pittig paprikasausje

Varkensgebraad met pittig paprikasausje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 702 kcal
Vet 29 g
Verzadigd vet 16.6 g
Koolhydraat 44.8 g
Suiker 12.3 g
Vezel 6.4 g
Eiwit 61.8 g
Zout 3.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. 5 min.

  3. Pluk de blaadjes oregano. Mix samen met 2 eetl. boter fijn tot een kruidenboter en kruid met peper en zout.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  6. Smelt 2 eetl. boter in een pan en bak het varkensgebraad aan alle kanten goudbruin.

  7. Laat het varkensgebraad even afkoelen in een ovenschaal. Besmeer de boven- en zijkanten met de kruidenboter en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Verlaag na 30 min. de temperatuur naar 150 °C en laat nog 40 à 50 min. garen.

  9. Schil intussen de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  10. Snipper het knoflook fijn. Verwijder de witte zaadlijsten uit de puntpaprika's en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

  11. Verhit de olijfolie in een pan en bak het knoflook glazig.

  12. Voeg de blokjes puntpaprika toe en laat 5 min. mee bakken op een matig vuur.

  13. Doe de paprikablokjes in een hoge maatbeker en mix samen met de chilisaus tot een gladde saus.

  14. Doe de saus weer in de pan, meng er de room onder en kruid met zout. Laat nog even indikken op een matig vuur.

  15. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water).

  16. Snij de tomaten in kleine blokjes.

  17. Hak de rucola grof en meng onder de blokjes tomaat. Breng op smaak met peper, zout en het citroensap.

  18. Haal het gebraad uit de oven en laat nog 10 min. rusten onder aluminiumfolie.

  19. Afwerking:
  20. Snij het gebraad in sneden van 1 cm en verdeel over de borden. Lepel er wat paprikasaus over.

  21. Serveer met de gekookte aardappelen en het rucolaslaatje.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min) 1 1 Schil 50 g aardappel en snij in stukken. Pel 100 g tomaat, verwijder de pitjes en snij in stukken. 2 Kook de aardappel ± 20 min. gaar in een bodempje water. Voeg de laatste 5 minuten de tomaat toe. 3 Mix fijn met 1 koffiel. plantaardige olie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. 5 min.

  3. Pluk de blaadjes oregano. Mix samen met 2 eetl. boter fijn tot een kruidenboter en kruid met peper en zout.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  6. Smelt 2 eetl. boter in een pan en bak het varkensgebraad aan alle kanten goudbruin.

  7. Laat het varkensgebraad even afkoelen in een ovenschaal. Besmeer de boven- en zijkanten met de kruidenboter en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Verlaag na 30 min. de temperatuur naar 150 °C en laat nog 40 à 50 min. garen.

  9. Schil intussen de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  10. Snipper het knoflook fijn. Verwijder de witte zaadlijsten uit de puntpaprika's en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

  11. Verhit de olijfolie in een pan en bak het knoflook glazig.

  12. Voeg de blokjes puntpaprika toe en laat 5 min. mee bakken op een matig vuur.

  13. Doe de paprikablokjes in een hoge maatbeker en mix samen met de chilisaus tot een gladde saus.

  14. Doe de saus weer in de pan, meng er de room onder en kruid met zout. Laat nog even indikken op een matig vuur.

  15. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water).

  16. Snij de tomaten in kleine blokjes.

  17. Hak de rucola grof en meng onder de blokjes tomaat. Breng op smaak met peper, zout en het citroensap.

  18. Haal het gebraad uit de oven en laat nog 10 min. rusten onder aluminiumfolie.

  19. Afwerking:
  20. Snij het gebraad in sneden van 1 cm en verdeel over de borden. Lepel er wat paprikasaus over.

  21. Serveer met de gekookte aardappelen en het rucolaslaatje.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min) 1 1 Schil 50 g aardappel en snij in stukken. Pel 100 g tomaat, verwijder de pitjes en snij in stukken. 2 Kook de aardappel ± 20 min. gaar in een bodempje water. Voeg de laatste 5 minuten de tomaat toe. 3 Mix fijn met 1 koffiel. plantaardige olie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 702 kcal
Vet 29 g
Verzadigd vet 16.6 g
Koolhydraat 44.8 g
Suiker 12.3 g
Vezel 6.4 g
Eiwit 61.8 g
Zout 3.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Tripel Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal