- Bewaar

- Bewaar
Varkenshaasje met chimichurri en rammenas -appelslaatje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Breng lichtgezouten water aan de kook. Wrijf de ongeschilde krieltjes goed schoon onder koud water. Kook 10 à 15 min. gaar.
-
Snipper intussen het knoflook, de sjalot, de oregano en de peterselie fijn. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij het vruchtvlees heel fijn. Pers de citroen. Meng het knoflook, de sjalot, het pepertje, de oregano en 3/4 van de peterselie onder 4 eetl. olijfolie. Voeg enkele druppels citroensap toe en kruid met peper en zout. Meng 1/4 van deze chimichurrisaus samen met de honing, peper en zout onder de Griekse yoghurt.
-
Schil de rammenas en snij samen met de ongeschilde appel in fijne schijfjes. Meng onder de jonge slascheuten en meng er de yoghurtdressing en de rest van het citroensap onder.
-
Giet de krieltjes af en snij in 4. Smelt de boter in een pan en bak ze kort goudbruin. Kruid met de tijm, 1/4 van de peterselie, peper en zout.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een grillpan en bak het varkenshaasje 5 à 8 min. aan elke kant (afhankelijk van de gewenste bakwijze).
-
Snij het vlees in schuine sneetjes en lepel er de chimichurrisaus over. Serveer met de gebakken krieltjes en de rammenas-appelsalade.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Breng lichtgezouten water aan de kook. Wrijf de ongeschilde krieltjes goed schoon onder koud water. Kook 10 à 15 min. gaar.
-
Snipper intussen het knoflook, de sjalot, de oregano en de peterselie fijn. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij het vruchtvlees heel fijn. Pers de citroen. Meng het knoflook, de sjalot, het pepertje, de oregano en 3/4 van de peterselie onder 4 eetl. olijfolie. Voeg enkele druppels citroensap toe en kruid met peper en zout. Meng 1/4 van deze chimichurrisaus samen met de honing, peper en zout onder de Griekse yoghurt.
-
Schil de rammenas en snij samen met de ongeschilde appel in fijne schijfjes. Meng onder de jonge slascheuten en meng er de yoghurtdressing en de rest van het citroensap onder.
-
Giet de krieltjes af en snij in 4. Smelt de boter in een pan en bak ze kort goudbruin. Kruid met de tijm, 1/4 van de peterselie, peper en zout.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een grillpan en bak het varkenshaasje 5 à 8 min. aan elke kant (afhankelijk van de gewenste bakwijze).
-
Snij het vlees in schuine sneetjes en lepel er de chimichurrisaus over. Serveer met de gebakken krieltjes en de rammenas-appelsalade.