Varkenshaasje met gestoofde rammenas met wortel
Varkenshaasje met gestoofde rammenas met wortel

Varkenshaasje met gestoofde rammenas met wortel

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 481 kcal
Vet 16.7 g
Verzadigd vet 6.9 g
Koolhydraat 39.3 g
Suiker 8.2 g
Vezel 7.1 g
Eiwit 39.6 g
Zout 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de rammenas en de wortelen en snij in blokjes van 1 cm.

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Bereiding:
  5. Kook de krieltjes ± 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en snij in 2.

  6. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak het varkenshaasje aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Strijk er de mosterd over en laat afgedekt ± 20 min. garen.

  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook ± 1 min. Voeg de rammeneas- en de wortelblokjes toe kruid met de tijm, peper en zout. Overgiet met 1 dl water en laat ± 15 min. sudderen.

  8. Smelt nog 1 eetl. boter in de pan van het vlees en bak de krieltjes nog 2 à 3 min. mee. Kruid met peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Snij het varkenshaasje in schuine sneetjes en verdeel over de borden. Serveer samen met de rammenas- en wortelblokjes en de gebakken krieltjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de rammenas en de wortelen en snij in blokjes van 1 cm.

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Bereiding:
  5. Kook de krieltjes ± 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en snij in 2.

  6. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak het varkenshaasje aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Strijk er de mosterd over en laat afgedekt ± 20 min. garen.

  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook ± 1 min. Voeg de rammeneas- en de wortelblokjes toe kruid met de tijm, peper en zout. Overgiet met 1 dl water en laat ± 15 min. sudderen.

  8. Smelt nog 1 eetl. boter in de pan van het vlees en bak de krieltjes nog 2 à 3 min. mee. Kruid met peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Snij het varkenshaasje in schuine sneetjes en verdeel over de borden. Serveer samen met de rammenas- en wortelblokjes en de gebakken krieltjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 481 kcal
Vet 16.7 g
Verzadigd vet 6.9 g
Koolhydraat 39.3 g
Suiker 8.2 g
Vezel 7.1 g
Eiwit 39.6 g
Zout 1.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Gouden Carolus Tripel Sterk blond bier Wijn Maremma Toscana D.O.C. Sangiovese Campo al Moro Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal