Varkenshaasje met knolselderpuree en honingworteltjes
Varkenshaasje met knolselderpuree en honingworteltjes

Varkenshaasje met knolselderpuree en honingworteltjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 517 kcal
Vet 17.4 g
Verzadigd vet 9.3 g
Koolhydraat 39.9 g
Suiker 15.4 g
Vezel 14 g
Eiwit 42.9 g
Zout 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in stukken van 2 cm.

  4. Verwijder het loof van de wortelen, maar laat er een klein beetje groen aan. Schil de wortelen en snij in de lengte in 2.

  5. Snipper de sjalot fijn.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak het varkenshaasje 1 min. goudbruin aan elke kant. Leg in een ovenschaal en laat 20 min. verder garen in de voorverwarmde oven.

  9. Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg na 10 min. de diepgevroren knolselder toe. Giet af en pureer samen met 1 eetl. boter en de melk. Kruid met peper en zout. Hou warm.

  10. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot met dikke bodem en stoof de sjalot en de wortelen 2 à 3 min. Roer regelmatig. Voeg de honing, 2 dl water en het halve bouillonblokje toe. Laat 10 à 15 min. verder garen op een zacht vuur tot het vocht volledig verdampt is. Kruid met tijm, peper en zout en bestrooi met de amandelschilfers.

  11. Afwerking:
  12. Snij het varkenshaasje in sneetjes en verdeel over de borden. Serveer met de knolselderpuree en de wortelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in stukken van 2 cm.

  4. Verwijder het loof van de wortelen, maar laat er een klein beetje groen aan. Schil de wortelen en snij in de lengte in 2.

  5. Snipper de sjalot fijn.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak het varkenshaasje 1 min. goudbruin aan elke kant. Leg in een ovenschaal en laat 20 min. verder garen in de voorverwarmde oven.

  9. Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg na 10 min. de diepgevroren knolselder toe. Giet af en pureer samen met 1 eetl. boter en de melk. Kruid met peper en zout. Hou warm.

  10. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot met dikke bodem en stoof de sjalot en de wortelen 2 à 3 min. Roer regelmatig. Voeg de honing, 2 dl water en het halve bouillonblokje toe. Laat 10 à 15 min. verder garen op een zacht vuur tot het vocht volledig verdampt is. Kruid met tijm, peper en zout en bestrooi met de amandelschilfers.

  11. Afwerking:
  12. Snij het varkenshaasje in sneetjes en verdeel over de borden. Serveer met de knolselderpuree en de wortelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 517 kcal
Vet 17.4 g
Verzadigd vet 9.3 g
Koolhydraat 39.9 g
Suiker 15.4 g
Vezel 14 g
Eiwit 42.9 g
Zout 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn Domaine Barthès `Prestige' A.O.P. Bandol

Bekijk het recept digitaal