- Bewaar

- Bewaar
Varkenshaasje met knolselderpuree en honingworteltjes
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn Domaine Barthès `Prestige' A.O.P. Bandol
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Schil de aardappelen en snij in stukken van 2 cm.
-
Verwijder het loof van de wortelen, maar laat er een klein beetje groen aan. Schil de wortelen en snij in de lengte in 2.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak het varkenshaasje 1 min. goudbruin aan elke kant. Leg in een ovenschaal en laat 20 min. verder garen in de voorverwarmde oven.
-
Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg na 10 min. de diepgevroren knolselder toe. Giet af en pureer samen met 1 eetl. boter en de melk. Kruid met peper en zout. Hou warm.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot met dikke bodem en stoof de sjalot en de wortelen 2 à 3 min. Roer regelmatig. Voeg de honing, 2 dl water en het halve bouillonblokje toe. Laat 10 à 15 min. verder garen op een zacht vuur tot het vocht volledig verdampt is. Kruid met tijm, peper en zout en bestrooi met de amandelschilfers.
-
Afwerking:
-
Snij het varkenshaasje in sneetjes en verdeel over de borden. Serveer met de knolselderpuree en de wortelen.
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn Domaine Barthès `Prestige' A.O.P. Bandol
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Schil de aardappelen en snij in stukken van 2 cm.
-
Verwijder het loof van de wortelen, maar laat er een klein beetje groen aan. Schil de wortelen en snij in de lengte in 2.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak het varkenshaasje 1 min. goudbruin aan elke kant. Leg in een ovenschaal en laat 20 min. verder garen in de voorverwarmde oven.
-
Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg na 10 min. de diepgevroren knolselder toe. Giet af en pureer samen met 1 eetl. boter en de melk. Kruid met peper en zout. Hou warm.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot met dikke bodem en stoof de sjalot en de wortelen 2 à 3 min. Roer regelmatig. Voeg de honing, 2 dl water en het halve bouillonblokje toe. Laat 10 à 15 min. verder garen op een zacht vuur tot het vocht volledig verdampt is. Kruid met tijm, peper en zout en bestrooi met de amandelschilfers.
-
Afwerking:
-
Snij het varkenshaasje in sneetjes en verdeel over de borden. Serveer met de knolselderpuree en de wortelen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn Domaine Barthès `Prestige' A.O.P. Bandol