Varkenshaasje met prinsessenbonen en paprika
Varkenshaasje met prinsessenbonen en paprika

Varkenshaasje met prinsessenbonen en paprika

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 595 kcal
Vet 19 g
Verzadigd vet 3.5 g
Koolhydraat 58.2 g
Suiker 10.8 g
Vezel 9.6 g
Eiwit 43 g
Zout 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Voorbereiding (15 min.)
  3. Snij het varkenshaasje in stukken van 2 cm.

  4. Breek het uiteinde van de prinsessenbonen.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in reepjes.

  6. Bereiding:
  7. Kook de prinsessenbonen 7 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  8. Kook intussen de spaghetti gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg de laatste 2 min. de courgetteslierten toe. Giet af en meng er de pesto onder.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de paprika 5 min. Voeg de prinsessenbonen toe en stoof nog 5 min. Kruid met peper en zout.

  10. Smelt 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het varkenshaasje 1 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Draai met een vork een toren van de spaghetti op de borden. Verdeel er de groenten over en serveer met het vlees.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Voorbereiding (15 min.)
  3. Snij het varkenshaasje in stukken van 2 cm.

  4. Breek het uiteinde van de prinsessenbonen.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in reepjes.

  6. Bereiding:
  7. Kook de prinsessenbonen 7 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  8. Kook intussen de spaghetti gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg de laatste 2 min. de courgetteslierten toe. Giet af en meng er de pesto onder.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de paprika 5 min. Voeg de prinsessenbonen toe en stoof nog 5 min. Kruid met peper en zout.

  10. Smelt 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het varkenshaasje 1 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Draai met een vork een toren van de spaghetti op de borden. Verdeel er de groenten over en serveer met het vlees.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 595 kcal
Vet 19 g
Verzadigd vet 3.5 g
Koolhydraat 58.2 g
Suiker 10.8 g
Vezel 9.6 g
Eiwit 43 g
Zout 0.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tripel Karmeliet Sterk blond bier Wijn Campo Viejo Reserva D.O.C. Rioja

Bekijk het recept digitaal