Varkenshaasje met pruimen
Varkenshaasje met pruimen

Varkenshaasje met pruimen

45 min.
Hoofdgerecht
3 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 580 kcal
Vet 36.8 g
Koolhydraat 15.3 g
Eiwit 43.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Laat het kervelbolletje grotendeels ontdooien.

  2. Meng de ingrediënten voor de marinade.

  3. Snij het varkenshaasje in de lengte open, maar snij niet volledig door. Trek wat open en vul met 2 sneetjes spek. Verdeel er de pruimen over en bedek opnieuw met 2 sneetjes spek. Vouw dicht en zet vast met prikkertjes.

  4. Leg het gevulde varkenshaasje in een schotel en overgiet met de marinade van porto. Laat minstens 30 min. marineren. Draai geregeld om.

  5. Bereid ondertussen de kruidenboter. Meng alle ingrediënten voor de kruidenboter goed dooreen. Verdeel over een vel aluminiumfolie en maak er een rolletje van. Laat opstijven in de koelkast.

  6. Bak het gemarineerde varkenshaasje op een hete grill gedurende 5 à 10 min. aan alle zijden zodat het een mooi korstje bekomt.

  7. Plaats het rooster hoger en laat nog verder bakken gedurende 15 à 25 min., afhankelijk van de dikte van het vlees. Werkt u met een gesloten barbecue, dan is de baktijd iets korter.

  8. Snij het varkenshaasje in stukken van 3 cm en verdeel over de borden. Dien op met een schijfje kruidenboter, een aardappel in de schil en salade.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Laat het kervelbolletje grotendeels ontdooien.

  2. Meng de ingrediënten voor de marinade.

  3. Snij het varkenshaasje in de lengte open, maar snij niet volledig door. Trek wat open en vul met 2 sneetjes spek. Verdeel er de pruimen over en bedek opnieuw met 2 sneetjes spek. Vouw dicht en zet vast met prikkertjes.

  4. Leg het gevulde varkenshaasje in een schotel en overgiet met de marinade van porto. Laat minstens 30 min. marineren. Draai geregeld om.

  5. Bereid ondertussen de kruidenboter. Meng alle ingrediënten voor de kruidenboter goed dooreen. Verdeel over een vel aluminiumfolie en maak er een rolletje van. Laat opstijven in de koelkast.

  6. Bak het gemarineerde varkenshaasje op een hete grill gedurende 5 à 10 min. aan alle zijden zodat het een mooi korstje bekomt.

  7. Plaats het rooster hoger en laat nog verder bakken gedurende 15 à 25 min., afhankelijk van de dikte van het vlees. Werkt u met een gesloten barbecue, dan is de baktijd iets korter.

  8. Snij het varkenshaasje in stukken van 3 cm en verdeel over de borden. Dien op met een schijfje kruidenboter, een aardappel in de schil en salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 580 kcal
Vet 36.8 g
Koolhydraat 15.3 g
Eiwit 43.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château La Courançonne A.C. Côtes du Rhône Partybox 5 L Wijn Elegante en krachtige rhônewijn van zorgvuldig geselecteerde druiven (grenache, syrah en mourvèdre). De wijn bezit een fijn boeket vol zuiderse accenten en een kruidige smaak. Wijn Museum Crianza D.O. Cigales Spanje Wijn Rode wijn die rijpt op eiken vaten en dat merkt u aan z'n fijn boeket met subtiele houttoets. Zeer zuivere en pittige smaak.

Bekijk het recept digitaal