Varkenshaasje met rabarbercompote en rösti's
Varkenshaasje met rabarbercompote en rösti's

Varkenshaasje met rabarbercompote en rösti's

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 525 kcal
Vet 12.3 g
Koolhydraat 67.9 g
Eiwit 34.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de aardappelen en spoel ze goed schoon. Dep droog en rasp fijn. Wikkel in een propere keukenhanddoek en knijp er het vocht uit.

  4. Rits de blaadjes van de takjes tijm en meng de helft onder de geraspte aardappelen. Kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout.

  5. Bereiding:
  6. Kruid het varkenshaasje met zwarte peper en zout. Smelt de boter in een braadpan en bak het varkenshaasje aan beide kanten mooi bruin. Zet het vuur lager, voeg de rest van de tijmblaadjes toe en laat nog 15 à 20 min. garen.

  7. Verhit ondertussen de olijfolie in een andere pan. Maak hoopjes van de geraspte aardappelen en druk aan met de bolle kant van een lepel. Bak de rösti's aan beide kanten mooi goudbruin en gaar.

  8. Warm de rabarbercompote op in een kookpot.

  9. Afwerking:
  10. Snij het varkenshaasje in schuine sneetjes, verdeel over de borden en geef er de rabarbercompote en de rösti's bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de aardappelen en spoel ze goed schoon. Dep droog en rasp fijn. Wikkel in een propere keukenhanddoek en knijp er het vocht uit.

  4. Rits de blaadjes van de takjes tijm en meng de helft onder de geraspte aardappelen. Kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout.

  5. Bereiding:
  6. Kruid het varkenshaasje met zwarte peper en zout. Smelt de boter in een braadpan en bak het varkenshaasje aan beide kanten mooi bruin. Zet het vuur lager, voeg de rest van de tijmblaadjes toe en laat nog 15 à 20 min. garen.

  7. Verhit ondertussen de olijfolie in een andere pan. Maak hoopjes van de geraspte aardappelen en druk aan met de bolle kant van een lepel. Bak de rösti's aan beide kanten mooi goudbruin en gaar.

  8. Warm de rabarbercompote op in een kookpot.

  9. Afwerking:
  10. Snij het varkenshaasje in schuine sneetjes, verdeel over de borden en geef er de rabarbercompote en de rösti's bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 525 kcal
Vet 12.3 g
Koolhydraat 67.9 g
Eiwit 34.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château du Luc A.O.P. Côtes de Bourg

Bekijk het recept digitaal