Varkenshaasje met rodekool en mosterd
Varkenshaasje met rodekool en mosterd

Varkenshaasje met rodekool en mosterd

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 340 kcal
Vet 19.8 g
Koolhydraat 6.6 g
Eiwit 33.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui en het teentje knoflook fijn.

  3. Snij de 1/2 rodekool in 2. Verwijder de harde kern met een scherp mes en snij in fijne reepjes.

  4. Laat de reepjes rodekool gaar worden in kokend water met wittewijnazijn gedurende 10 min. Laat uitlekken.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg er de rodekool aan toe en overgiet met 1 dl water. Kruid naar smaak met peper en zout en laat 15 min. sudderen.

  7. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het varkenshaasje langs alle kanten goudbruin. Kruid met tijm, peper en zout en laat zachtjes gaar worden gedurende ± 20 min. met deksel. Draai het varkenshaasje om halverwege de baktijd.

  8. Neem de rodekool van het vuur en meng er de room en de mosterd onder.

  9. Afwerking:
  10. Snij het varkenshaasje in 6 à 8 gelijke stukken. Verdeel het vlees en de rodekool over de borden en geef er kroketjes of natuuraardappelen bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui en het teentje knoflook fijn.

  3. Snij de 1/2 rodekool in 2. Verwijder de harde kern met een scherp mes en snij in fijne reepjes.

  4. Laat de reepjes rodekool gaar worden in kokend water met wittewijnazijn gedurende 10 min. Laat uitlekken.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg er de rodekool aan toe en overgiet met 1 dl water. Kruid naar smaak met peper en zout en laat 15 min. sudderen.

  7. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het varkenshaasje langs alle kanten goudbruin. Kruid met tijm, peper en zout en laat zachtjes gaar worden gedurende ± 20 min. met deksel. Draai het varkenshaasje om halverwege de baktijd.

  8. Neem de rodekool van het vuur en meng er de room en de mosterd onder.

  9. Afwerking:
  10. Snij het varkenshaasje in 6 à 8 gelijke stukken. Verdeel het vlees en de rodekool over de borden en geef er kroketjes of natuuraardappelen bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 340 kcal
Vet 19.8 g
Koolhydraat 6.6 g
Eiwit 33.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Casa Mayor Old Vines Carmenère Chili

Bekijk het recept digitaal