- Bewaar

- Bewaar
Varkenshaasje met rodekool en mosterd
Onze drankensuggesties
Wijn Casa Mayor Old Vines Carmenère Chili
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de ui en het teentje knoflook fijn.
-
Snij de 1/2 rodekool in 2. Verwijder de harde kern met een scherp mes en snij in fijne reepjes.
-
Laat de reepjes rodekool gaar worden in kokend water met wittewijnazijn gedurende 10 min. Laat uitlekken.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg er de rodekool aan toe en overgiet met 1 dl water. Kruid naar smaak met peper en zout en laat 15 min. sudderen.
-
Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het varkenshaasje langs alle kanten goudbruin. Kruid met tijm, peper en zout en laat zachtjes gaar worden gedurende ± 20 min. met deksel. Draai het varkenshaasje om halverwege de baktijd.
-
Neem de rodekool van het vuur en meng er de room en de mosterd onder.
-
Afwerking:
-
Snij het varkenshaasje in 6 à 8 gelijke stukken. Verdeel het vlees en de rodekool over de borden en geef er kroketjes of natuuraardappelen bij.
Onze drankensuggesties
Wijn Casa Mayor Old Vines Carmenère Chili
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de ui en het teentje knoflook fijn.
-
Snij de 1/2 rodekool in 2. Verwijder de harde kern met een scherp mes en snij in fijne reepjes.
-
Laat de reepjes rodekool gaar worden in kokend water met wittewijnazijn gedurende 10 min. Laat uitlekken.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg er de rodekool aan toe en overgiet met 1 dl water. Kruid naar smaak met peper en zout en laat 15 min. sudderen.
-
Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het varkenshaasje langs alle kanten goudbruin. Kruid met tijm, peper en zout en laat zachtjes gaar worden gedurende ± 20 min. met deksel. Draai het varkenshaasje om halverwege de baktijd.
-
Neem de rodekool van het vuur en meng er de room en de mosterd onder.
-
Afwerking:
-
Snij het varkenshaasje in 6 à 8 gelijke stukken. Verdeel het vlees en de rodekool over de borden en geef er kroketjes of natuuraardappelen bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Casa Mayor Old Vines Carmenère Chili