- Bewaar

- Bewaar
Varkenskotelet met aardappelpuree en gewokte broccoli
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Les Hauts Rocs Milieubewuste teelt A.O.P. Côtes du Rhône
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(± 15 min.)
-
Verdeel de broccoli's in roosjes. Zorg ervoor dat elk roosje ongeveer even groot is. Snij de roosjes daarna doormidden.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Dep de varkenskoteletten goed droog en kruid met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en prak fijn. Meng er 1 eetl. boter, de melk en de eidooier onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok en roerbak de stukken broccoli ± 10 min. Voeg na 5 min. 2 eetl. water toe en roerbak nog even verder. Kruid met peper en zout.
-
Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en bak de varkenskoteletten ± 4 min. aan elke kant. Haal ze uit de pan en laat even rusten onder aluminiumfolie.
-
Blus de pan met wat water en schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat even inkoken op een hoog vuur.
-
Afwerking:
-
Schep de puree op de borden, verdeel er de gewokte broccoli over en bestrooi met wat pijnboompitten. Leg er een kotelet bij en overgiet met wat braadjus.
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 6 maand Bereiding (30 min.) 1 Schil 50 g aardappelen en snij in stukken. Snij 100 g broccoli in roosjes. Kook de stukken aardappel en 20 g varkenskotelet (beenhouwerij) 20 min. in water. Voeg na 10 min. de broccoliroosjes toe. Giet af. 2 Mix de aardappelen, de broccoli en het vlees fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Les Hauts Rocs Milieubewuste teelt A.O.P. Côtes du Rhône
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(± 15 min.)
-
Verdeel de broccoli's in roosjes. Zorg ervoor dat elk roosje ongeveer even groot is. Snij de roosjes daarna doormidden.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Dep de varkenskoteletten goed droog en kruid met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en prak fijn. Meng er 1 eetl. boter, de melk en de eidooier onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok en roerbak de stukken broccoli ± 10 min. Voeg na 5 min. 2 eetl. water toe en roerbak nog even verder. Kruid met peper en zout.
-
Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en bak de varkenskoteletten ± 4 min. aan elke kant. Haal ze uit de pan en laat even rusten onder aluminiumfolie.
-
Blus de pan met wat water en schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat even inkoken op een hoog vuur.
-
Afwerking:
-
Schep de puree op de borden, verdeel er de gewokte broccoli over en bestrooi met wat pijnboompitten. Leg er een kotelet bij en overgiet met wat braadjus.
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 6 maand Bereiding (30 min.) 1 Schil 50 g aardappelen en snij in stukken. Snij 100 g broccoli in roosjes. Kook de stukken aardappel en 20 g varkenskotelet (beenhouwerij) 20 min. in water. Voeg na 10 min. de broccoliroosjes toe. Giet af. 2 Mix de aardappelen, de broccoli en het vlees fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Les Hauts Rocs Milieubewuste teelt A.O.P. Côtes du Rhône