Varkenskotelet met salie en bulgurslaatje
Varkenskotelet met salie en bulgurslaatje

Varkenskotelet met salie en bulgurslaatje

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 3205 kj
Energie 766 kcal
Vet 34.5 g
Verzadigd vet 14.2 g
Koolhydraat 62.2 g
Suiker 8.3 g
Vezel 12.6 g
Eiwit 45.4 g
Zout 2.8 g
natrium 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Verwijder de uiteinden van de boontjes en snij ze in 3. Snij de lente-uitjes fijn en snipper de blaadjes salie fijn.

  3. Kook de boontjes ± 7 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  4. Los de kippenbouillon op in heet water en kook er de bulgur in gaar (kooktijd: zie verpakking).

  5. Smelt intussen de boter in een pan en bak de koteletten 4 à 5 min. aan elke kant. Kruid met peper, zout en de salie.

  6. Meng de bulgur met de boontjes, de lente-ui, de artisjokken en de olijfolie.

  7. Blus de pan van de koteletten met een beetje water en roer de braadresten los met een houten lepel.

  8. Verdeel de koteletten over de borden en lepel er wat braadjus over. Serveer met de bulgursalade en werk af met het alternatief voor roomkaas.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Verwijder de uiteinden van de boontjes en snij ze in 3. Snij de lente-uitjes fijn en snipper de blaadjes salie fijn.

  3. Kook de boontjes ± 7 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  4. Los de kippenbouillon op in heet water en kook er de bulgur in gaar (kooktijd: zie verpakking).

  5. Smelt intussen de boter in een pan en bak de koteletten 4 à 5 min. aan elke kant. Kruid met peper, zout en de salie.

  6. Meng de bulgur met de boontjes, de lente-ui, de artisjokken en de olijfolie.

  7. Blus de pan van de koteletten met een beetje water en roer de braadresten los met een houten lepel.

  8. Verdeel de koteletten over de borden en lepel er wat braadjus over. Serveer met de bulgursalade en werk af met het alternatief voor roomkaas.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 3205 kj
Energie 766 kcal
Vet 34.5 g
Verzadigd vet 14.2 g
Koolhydraat 62.2 g
Suiker 8.3 g
Vezel 12.6 g
Eiwit 45.4 g
Zout 2.8 g
natrium 1.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Bush Tripel sterk blond bier Wijn Brindisi Rosso D.O.C. ‘Virgilius’ Rubino Puglia – Italië

Bekijk het recept digitaal