Varkenskotelet met zuurkoolpuree en gebakken appeltjes
Varkenskotelet met zuurkoolpuree en gebakken appeltjes

Varkenskotelet met zuurkoolpuree en gebakken appeltjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 628 kcal
Vet 34.2 g
Koolhydraat 41.6 g
Eiwit 37.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Schil de appelen en snij in fijne plakjes.

  5. Spoel de zuurkool onder koud water en giet af.

  6. Bereiding:
  7. Bak de spekblokjes en de ui in een grote kookpot met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  8. Voeg de zuurkool en de puree toe en laat 5 min. opwarmen.

  9. Verhit ondertussen de olijfolie in een pan met het kerriepoeder en de kurkuma. Roer goed.

  10. Bak de koteletten 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Haal het vlees uit de pan en hou warm. Bak de plakjes appel goudbruin in dezelfde pan.

  12. Serveer de koteletten met de gebakken appelen en de zuurkoolpuree met de spekjes.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 12 maand Bereiding (20 min.) 1 Snij 25 g varkenskotelet (beenhouwerij) in kleine stukjes. Schil 1/4 appel (jonagored) en 50 g aardappel en snij in stukjes. Spoel 100 g zuurkool natuur (blik) onder koud water. 2 Kook al de ingrediënten ± 15 min. in een bodempje water samen met 1 mespunt kerriepoeder en 1 mespunt kurkuma. 3 Breng op smaak met 1 koffi el. plantaardige olie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Schil de appelen en snij in fijne plakjes.

  5. Spoel de zuurkool onder koud water en giet af.

  6. Bereiding:
  7. Bak de spekblokjes en de ui in een grote kookpot met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  8. Voeg de zuurkool en de puree toe en laat 5 min. opwarmen.

  9. Verhit ondertussen de olijfolie in een pan met het kerriepoeder en de kurkuma. Roer goed.

  10. Bak de koteletten 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Haal het vlees uit de pan en hou warm. Bak de plakjes appel goudbruin in dezelfde pan.

  12. Serveer de koteletten met de gebakken appelen en de zuurkoolpuree met de spekjes.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 12 maand Bereiding (20 min.) 1 Snij 25 g varkenskotelet (beenhouwerij) in kleine stukjes. Schil 1/4 appel (jonagored) en 50 g aardappel en snij in stukjes. Spoel 100 g zuurkool natuur (blik) onder koud water. 2 Kook al de ingrediënten ± 15 min. in een bodempje water samen met 1 mespunt kerriepoeder en 1 mespunt kurkuma. 3 Breng op smaak met 1 koffi el. plantaardige olie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 628 kcal
Vet 34.2 g
Koolhydraat 41.6 g
Eiwit 37.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe tripel Abdijbier Wijn Côtes du Rhône A.O.P. Louis Bernard

Bekijk het recept digitaal