Varkenskoteletten in wildmarinade
Varkenskoteletten in wildmarinade

Varkenskoteletten in wildmarinade

10 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 372 kcal
Vet 24.1 g
Koolhydraat 7.8 g
Eiwit 26.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Leg de koteletten in een brede schotel en voeg er alle ingrediënten van de marinade aan toe. Dek af en zet op een koele plaats tot de volgende dag. Draai het vlees af en toe om.

  2. Haal het vlees uit de marinade en dep het droog.

  3. Verhit 2 eetl. boter in een braadpan en bak de koteletten goudbruin, 1 à 2 min. aan elke kant. Laat op een zachter vuur gaar bakken en kruid dan met peper en zout.

  4. Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Maak de braadresten los met de wildfond en laat gedurende 2 min. inkoken.

  5. Voeg de aalbessengelei toe en bind lichtjes met de gemengde boter en bloem (`beurre manié'). Breng, indien nodig, op smaak met peper en zout.

  6. Serveer met kroketten of aardappelgratin en witloof of geglaceerde rode uien. Geef er de saus apart bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Leg de koteletten in een brede schotel en voeg er alle ingrediënten van de marinade aan toe. Dek af en zet op een koele plaats tot de volgende dag. Draai het vlees af en toe om.

  2. Haal het vlees uit de marinade en dep het droog.

  3. Verhit 2 eetl. boter in een braadpan en bak de koteletten goudbruin, 1 à 2 min. aan elke kant. Laat op een zachter vuur gaar bakken en kruid dan met peper en zout.

  4. Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Maak de braadresten los met de wildfond en laat gedurende 2 min. inkoken.

  5. Voeg de aalbessengelei toe en bind lichtjes met de gemengde boter en bloem (`beurre manié'). Breng, indien nodig, op smaak met peper en zout.

  6. Serveer met kroketten of aardappelgratin en witloof of geglaceerde rode uien. Geef er de saus apart bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 372 kcal
Vet 24.1 g
Koolhydraat 7.8 g
Eiwit 26.9 g

Bekijk het recept digitaal