Varkensmignonette met casarecce in romige preisaus
Varkensmignonette met casarecce in romige preisaus

Varkensmignonette met casarecce in romige preisaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 831 kcal
Vet 30.4 g
Verzadigd vet 10.2 g
Koolhydraat 80.7 g
Suiker 9.1 g
Vezel 8.2 g
Eiwit 54.9 g
Zout 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de preien in de lengte in 2 en dan in stukjes van 1 cm.

  4. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Rasp de pecorino.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookot en stoof het knoflook, de prei en de takjes tijm 2 à 3 min. Overgiet met 1 dl water en laat afgedekt 10 min. sudderen op een laag vuur.

  9. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de mignonettes 5 à 6 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  11. Meng de roomkaas onder de prei en kruid met peper en zout. Meng de preisaus onder de pasta.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de geraspte pecorino en de pijnboompitten. Snij het vlees in sneetjes en schik op de pasta.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de preien in de lengte in 2 en dan in stukjes van 1 cm.

  4. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Rasp de pecorino.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookot en stoof het knoflook, de prei en de takjes tijm 2 à 3 min. Overgiet met 1 dl water en laat afgedekt 10 min. sudderen op een laag vuur.

  9. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de mignonettes 5 à 6 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  11. Meng de roomkaas onder de prei en kruid met peper en zout. Meng de preisaus onder de pasta.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de geraspte pecorino en de pijnboompitten. Snij het vlees in sneetjes en schik op de pasta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 831 kcal
Vet 30.4 g
Verzadigd vet 10.2 g
Koolhydraat 80.7 g
Suiker 9.1 g
Vezel 8.2 g
Eiwit 54.9 g
Zout 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal