Varkensmignonette met gegrilde herfstgroenten en dragonsaus
Varkensmignonette met gegrilde herfstgroenten en dragonsaus

Varkensmignonette met gegrilde herfstgroenten en dragonsaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 608 kcal
Vet 21.7 g
Verzadigd vet 10.3 g
Koolhydraat 58.8 g
Suiker 12.2 g
Vezel 6.7 g
Eiwit 40.9 g
Zout 1.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier.

  3. Schil de pastinaken en de wortelen en snij ze in blokjes van ± 1 cm. Leg de groenten op de bakplaat en kruid met de tijm, peper en zout. Besprenkel met de olijfolie. Bak ± 20 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Rasp intussen de schil van de halve citroen (niet het wit). Snipper de dragon fijn (hou 1 takje opzij voor de afwerking).

  5. Breng een grote kookpot met lichtgezouten water aan de kook.

  6. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de mignonettes 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  7. Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot op een matig vuur. Roer er de bloem met een klopper onder en laat even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al roerend de room toe. Laat pruttelen tot de saus de gewenste dikte heeft. Voeg de citroenzeste, de dragon, peper en zout toe. Pers de halve citroen uit boven de saus (naar smaak).

  8. Kook de gnocchi 2 min. in de kookpot met kokend water en giet af.

  9. Controleer of de groenten in de oven gaar zijn door er met een vork in te prikken.

  10. Meng de gnocchi onder de groenten. Serveer met de citroen-dragonsaus en de varkens-mignonettes. Werk af met wat verse dragon.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier.

  3. Schil de pastinaken en de wortelen en snij ze in blokjes van ± 1 cm. Leg de groenten op de bakplaat en kruid met de tijm, peper en zout. Besprenkel met de olijfolie. Bak ± 20 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Rasp intussen de schil van de halve citroen (niet het wit). Snipper de dragon fijn (hou 1 takje opzij voor de afwerking).

  5. Breng een grote kookpot met lichtgezouten water aan de kook.

  6. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de mignonettes 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  7. Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot op een matig vuur. Roer er de bloem met een klopper onder en laat even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al roerend de room toe. Laat pruttelen tot de saus de gewenste dikte heeft. Voeg de citroenzeste, de dragon, peper en zout toe. Pers de halve citroen uit boven de saus (naar smaak).

  8. Kook de gnocchi 2 min. in de kookpot met kokend water en giet af.

  9. Controleer of de groenten in de oven gaar zijn door er met een vork in te prikken.

  10. Meng de gnocchi onder de groenten. Serveer met de citroen-dragonsaus en de varkens-mignonettes. Werk af met wat verse dragon.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 608 kcal
Vet 21.7 g
Verzadigd vet 10.3 g
Koolhydraat 58.8 g
Suiker 12.2 g
Vezel 6.7 g
Eiwit 40.9 g
Zout 1.5 g

Bekijk het recept digitaal