Varkensmignonnette met venkel en tomaten
Varkensmignonnette met venkel en tomaten

Varkensmignonnette met venkel en tomaten

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 592 kcal
Vet 17.6 g
Verzadigd vet 9.1 g
Koolhydraat 57.2 g
Suiker 7.4 g
Vezel 5.2 g
Eiwit 43.4 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de venkels in 2 en verwijder de harde kern. Hou het groen apart voor de afwerking. Snij de rest in stukjes van ± 2 cm.

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  5. Bereiding:
  6. Doe de witte wijn in een kookpot en voeg de venkel toe. Laat ± 20 min. gaarkoken op een zacht vuur. Kruid met peper en zout. Laat nadien uitlekken.

  7. Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig. Voeg de tomatenstukjes toe en kruid met peper, zout en een snuifje tijm. Laat 5 min. stoven op een hoog vuur.

  9. Smelt intussen de boter in een braadpan en bak de mignonettes 1 à 2 min. goudbruin. Zet het vuur zachter en laat nog 2 à 3 min. verder bakken. Kruid met peper en zout.

  10. Verdeel de uitgelekte venkel over een brede en diepe schaal. Overgiet met de helft van de tomatensaus en schik er het vlees op. Lepel de rest van de tomatensaus over het vlees en bestrooi met de geraspte kaas. Zet nog 3 à 4 min. onder de ovengrill om te gratineren. Haal uit de oven en werk af met het venkelgroen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de venkels in 2 en verwijder de harde kern. Hou het groen apart voor de afwerking. Snij de rest in stukjes van ± 2 cm.

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  5. Bereiding:
  6. Doe de witte wijn in een kookpot en voeg de venkel toe. Laat ± 20 min. gaarkoken op een zacht vuur. Kruid met peper en zout. Laat nadien uitlekken.

  7. Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig. Voeg de tomatenstukjes toe en kruid met peper, zout en een snuifje tijm. Laat 5 min. stoven op een hoog vuur.

  9. Smelt intussen de boter in een braadpan en bak de mignonettes 1 à 2 min. goudbruin. Zet het vuur zachter en laat nog 2 à 3 min. verder bakken. Kruid met peper en zout.

  10. Verdeel de uitgelekte venkel over een brede en diepe schaal. Overgiet met de helft van de tomatensaus en schik er het vlees op. Lepel de rest van de tomatensaus over het vlees en bestrooi met de geraspte kaas. Zet nog 3 à 4 min. onder de ovengrill om te gratineren. Haal uit de oven en werk af met het venkelgroen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 592 kcal
Vet 17.6 g
Verzadigd vet 9.1 g
Koolhydraat 57.2 g
Suiker 7.4 g
Vezel 5.2 g
Eiwit 43.4 g
Zout 0.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Château Beaulieu A.O.P. Bordeaux Supérieur

Bekijk het recept digitaal