- Bewaar

- Bewaar
Varkensmignonnette met venkel en tomaten
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Château Beaulieu A.O.P. Bordeaux Supérieur
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de venkels in 2 en verwijder de harde kern. Hou het groen apart voor de afwerking. Snij de rest in stukjes van ± 2 cm.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Doe de witte wijn in een kookpot en voeg de venkel toe. Laat ± 20 min. gaarkoken op een zacht vuur. Kruid met peper en zout. Laat nadien uitlekken.
-
Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit de olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig. Voeg de tomatenstukjes toe en kruid met peper, zout en een snuifje tijm. Laat 5 min. stoven op een hoog vuur.
-
Smelt intussen de boter in een braadpan en bak de mignonettes 1 à 2 min. goudbruin. Zet het vuur zachter en laat nog 2 à 3 min. verder bakken. Kruid met peper en zout.
-
Verdeel de uitgelekte venkel over een brede en diepe schaal. Overgiet met de helft van de tomatensaus en schik er het vlees op. Lepel de rest van de tomatensaus over het vlees en bestrooi met de geraspte kaas. Zet nog 3 à 4 min. onder de ovengrill om te gratineren. Haal uit de oven en werk af met het venkelgroen.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Château Beaulieu A.O.P. Bordeaux Supérieur
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de venkels in 2 en verwijder de harde kern. Hou het groen apart voor de afwerking. Snij de rest in stukjes van ± 2 cm.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Doe de witte wijn in een kookpot en voeg de venkel toe. Laat ± 20 min. gaarkoken op een zacht vuur. Kruid met peper en zout. Laat nadien uitlekken.
-
Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit de olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig. Voeg de tomatenstukjes toe en kruid met peper, zout en een snuifje tijm. Laat 5 min. stoven op een hoog vuur.
-
Smelt intussen de boter in een braadpan en bak de mignonettes 1 à 2 min. goudbruin. Zet het vuur zachter en laat nog 2 à 3 min. verder bakken. Kruid met peper en zout.
-
Verdeel de uitgelekte venkel over een brede en diepe schaal. Overgiet met de helft van de tomatensaus en schik er het vlees op. Lepel de rest van de tomatensaus over het vlees en bestrooi met de geraspte kaas. Zet nog 3 à 4 min. onder de ovengrill om te gratineren. Haal uit de oven en werk af met het venkelgroen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Château Beaulieu A.O.P. Bordeaux Supérieur