Varkensmignonnettes met geitenkaashart en aardappelslaatje
Varkensmignonnettes met geitenkaashart en aardappelslaatje

Varkensmignonnettes met geitenkaashart en aardappelslaatje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 669 kcal
Vet 36.3 g
Koolhydraat 34.6 g
Eiwit 50.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat diepgevroren mignonnettes oppervlakkig ontdooien. Dep goed droog.

  4. Snij de ongeschilde courgettes in de lengte doormidden en snij vervolgens in halve maantjes.

  5. Snipper het bieslook, de platte peterselie en het basilicum fijn.

  6. Schil de aardappelen en snij in schijfjes.

  7. Snij de minitrostomaten in 4.

  8. Bereiding:
  9. Kook de aardappelschijfjes ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  10. Snij intussen met een scherp mes de mignonnettes in de lengte net niet volledig middendoor.

  11. Meng de geitenkaas met de helft van de fijngesnipperde kruiden, peper en zout.

  12. Vul de mignonnettes met de geitenkaas met behulp van een lepel. Steek vast met een cocktailprikker. Kruid met peper en zout.

  13. Smelt de boter in een pan en bak de mignonnettes ± 12 min. op een matig vuur. Draai ze halverwege de baktijd om.

  14. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie en bak de courgettestukjes ± 5 min. op een hoog vuur tot ze lichtjes bruin, maar toch nog krokant zijn. Laat de tomaatjes de laatste 2 min. mee bakken.

  15. Meng 6 eetl. olijfolie met de wittewijnazijn en de rest van de groene kruiden tot een dressing. Kruid met peper en zout.

  16. Meng de aardappelschijfjes met de stukjes courgette en de mozzarellabolletjes. Overgiet met de dressing en roer alles goed door elkaar.

  17. Afwerking:
  18. Verdeel de mignonnettes over de borden en verwijder de prikker. Geef er de aardappelsalade bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat diepgevroren mignonnettes oppervlakkig ontdooien. Dep goed droog.

  4. Snij de ongeschilde courgettes in de lengte doormidden en snij vervolgens in halve maantjes.

  5. Snipper het bieslook, de platte peterselie en het basilicum fijn.

  6. Schil de aardappelen en snij in schijfjes.

  7. Snij de minitrostomaten in 4.

  8. Bereiding:
  9. Kook de aardappelschijfjes ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  10. Snij intussen met een scherp mes de mignonnettes in de lengte net niet volledig middendoor.

  11. Meng de geitenkaas met de helft van de fijngesnipperde kruiden, peper en zout.

  12. Vul de mignonnettes met de geitenkaas met behulp van een lepel. Steek vast met een cocktailprikker. Kruid met peper en zout.

  13. Smelt de boter in een pan en bak de mignonnettes ± 12 min. op een matig vuur. Draai ze halverwege de baktijd om.

  14. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie en bak de courgettestukjes ± 5 min. op een hoog vuur tot ze lichtjes bruin, maar toch nog krokant zijn. Laat de tomaatjes de laatste 2 min. mee bakken.

  15. Meng 6 eetl. olijfolie met de wittewijnazijn en de rest van de groene kruiden tot een dressing. Kruid met peper en zout.

  16. Meng de aardappelschijfjes met de stukjes courgette en de mozzarellabolletjes. Overgiet met de dressing en roer alles goed door elkaar.

  17. Afwerking:
  18. Verdeel de mignonnettes over de borden en verwijder de prikker. Geef er de aardappelsalade bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 669 kcal
Vet 36.3 g
Koolhydraat 34.6 g
Eiwit 50.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Maes Pilsbier Wijn Le Petit Balthazar Merlot - I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal