Varkensmignonnettes met venkel
Varkensmignonnettes met venkel

Varkensmignonnettes met venkel

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 286 kcal
Vet 14.2 g
Verzadigd vet 8 g
Koolhydraat 7.8 g
Suiker 5.8 g
Vezel 4.1 g
Eiwit 29.8 g
Zout 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Snij de venkelknol in 2 en verwijder de harde kern. Snij in blokjes van 1 cm.

  5. Schil de aardappelen.

  6. Hak de peterselie fijn.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen ± 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en bak de varkensmignonnettes goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout, en laat nog 5 min. aan elke kant verder garen.

  10. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig. Voeg de venkel toe en laat nog 5 min. bakken.

  11. Doe er de lichte room en de mosterd bij, en laat ± 5 min. sudderen. Kruid met peper en zout, en meng de peterselie onder de saus.

  12. Haal het vlees uit de pan en hou warm. Blus de pan met 1/2 dl water en maak de braadresten los met een houten lepel.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Schil 50 g aardappelen en snij in blokjes. Snij 100 g venkel in blokjes. 2 Kook samen met 20 g varkensmignonnette 20 min. in een bodempje water. 3 Mix fijn en voeg 1 koffiel. plantaardige olie toe.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Snij de venkelknol in 2 en verwijder de harde kern. Snij in blokjes van 1 cm.

  5. Schil de aardappelen.

  6. Hak de peterselie fijn.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen ± 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en bak de varkensmignonnettes goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout, en laat nog 5 min. aan elke kant verder garen.

  10. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig. Voeg de venkel toe en laat nog 5 min. bakken.

  11. Doe er de lichte room en de mosterd bij, en laat ± 5 min. sudderen. Kruid met peper en zout, en meng de peterselie onder de saus.

  12. Haal het vlees uit de pan en hou warm. Blus de pan met 1/2 dl water en maak de braadresten los met een houten lepel.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Schil 50 g aardappelen en snij in blokjes. Snij 100 g venkel in blokjes. 2 Kook samen met 20 g varkensmignonnette 20 min. in een bodempje water. 3 Mix fijn en voeg 1 koffiel. plantaardige olie toe.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 286 kcal
Vet 14.2 g
Verzadigd vet 8 g
Koolhydraat 7.8 g
Suiker 5.8 g
Vezel 4.1 g
Eiwit 29.8 g
Zout 0.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Filou Sterk blond bier Wijn Montepulciano d'Abruzzo D.O.C. `San Francesco' Biologico Umani Ronchi Abruzzo - Italië

Bekijk het recept digitaal