- Bewaar

- Bewaar
Varkensnootjes met champignons en puree van 3 groenten
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Tripel Abdijbier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat het varkenshaasje oppervlakkig ontdooien en dep droog. Snij het daarna in 8 gelijke stukken.
-
Snij de rauwe ham in de lengte in 2 repen.
-
Snij de champignons in 4 en snipper de blaadjes salie, de sjalotten en het knoflook fijn. Meng onder elkaar.
-
Schil de zoete aardappelen en de aardappelen en snij in stukken.
-
Bereiding:
-
Kook de stukken aardappel en zoete aardappel 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 7 min. de diepgevroren erwten toe. Giet af en stamp fijn. Kruid goed met nootmuskaat, peper en zout. Meng met de eidooier en de room.
-
Besmeer ondertussen de boven- en onderkant van de stukken varkenshaas met de rode pesto. Wikkel elk stuk in een reepje ham.
-
Verhit de olijfolie in een pan en bak de stukken varkenshaas mooi goudbruin aan elke kant.
-
Voeg de champignonmengeling toe. Kruid met peper en zout en laat ± 8 min. bakken.
-
Haal het vlees en de champignonmengeling uit de pan en hou warm. Giet 1 dl water in de pan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat even inkoken.
-
Afwerking:
-
Verdeel de varkensnootjes en de champignons over de borden, lepel er wat saus over en serveer met de puree.
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Tripel Abdijbier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat het varkenshaasje oppervlakkig ontdooien en dep droog. Snij het daarna in 8 gelijke stukken.
-
Snij de rauwe ham in de lengte in 2 repen.
-
Snij de champignons in 4 en snipper de blaadjes salie, de sjalotten en het knoflook fijn. Meng onder elkaar.
-
Schil de zoete aardappelen en de aardappelen en snij in stukken.
-
Bereiding:
-
Kook de stukken aardappel en zoete aardappel 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 7 min. de diepgevroren erwten toe. Giet af en stamp fijn. Kruid goed met nootmuskaat, peper en zout. Meng met de eidooier en de room.
-
Besmeer ondertussen de boven- en onderkant van de stukken varkenshaas met de rode pesto. Wikkel elk stuk in een reepje ham.
-
Verhit de olijfolie in een pan en bak de stukken varkenshaas mooi goudbruin aan elke kant.
-
Voeg de champignonmengeling toe. Kruid met peper en zout en laat ± 8 min. bakken.
-
Haal het vlees en de champignonmengeling uit de pan en hou warm. Giet 1 dl water in de pan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat even inkoken.
-
Afwerking:
-
Verdeel de varkensnootjes en de champignons over de borden, lepel er wat saus over en serveer met de puree.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Tripel Abdijbier