Varkensnootjes met champignons en puree van 3 groenten
Varkensnootjes met champignons en puree van 3 groenten

Varkensnootjes met champignons en puree van 3 groenten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 526 kcal
Vet 21.1 g
Koolhydraat 49.6 g
Eiwit 34 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat het varkenshaasje oppervlakkig ontdooien en dep droog. Snij het daarna in 8 gelijke stukken.

  4. Snij de rauwe ham in de lengte in 2 repen.

  5. Snij de champignons in 4 en snipper de blaadjes salie, de sjalotten en het knoflook fijn. Meng onder elkaar.

  6. Schil de zoete aardappelen en de aardappelen en snij in stukken.

  7. Bereiding:
  8. Kook de stukken aardappel en zoete aardappel 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 7 min. de diepgevroren erwten toe. Giet af en stamp fijn. Kruid goed met nootmuskaat, peper en zout. Meng met de eidooier en de room.

  9. Besmeer ondertussen de boven- en onderkant van de stukken varkenshaas met de rode pesto. Wikkel elk stuk in een reepje ham.

  10. Verhit de olijfolie in een pan en bak de stukken varkenshaas mooi goudbruin aan elke kant.

  11. Voeg de champignonmengeling toe. Kruid met peper en zout en laat ± 8 min. bakken.

  12. Haal het vlees en de champignonmengeling uit de pan en hou warm. Giet 1 dl water in de pan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat even inkoken.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de varkensnootjes en de champignons over de borden, lepel er wat saus over en serveer met de puree.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat het varkenshaasje oppervlakkig ontdooien en dep droog. Snij het daarna in 8 gelijke stukken.

  4. Snij de rauwe ham in de lengte in 2 repen.

  5. Snij de champignons in 4 en snipper de blaadjes salie, de sjalotten en het knoflook fijn. Meng onder elkaar.

  6. Schil de zoete aardappelen en de aardappelen en snij in stukken.

  7. Bereiding:
  8. Kook de stukken aardappel en zoete aardappel 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 7 min. de diepgevroren erwten toe. Giet af en stamp fijn. Kruid goed met nootmuskaat, peper en zout. Meng met de eidooier en de room.

  9. Besmeer ondertussen de boven- en onderkant van de stukken varkenshaas met de rode pesto. Wikkel elk stuk in een reepje ham.

  10. Verhit de olijfolie in een pan en bak de stukken varkenshaas mooi goudbruin aan elke kant.

  11. Voeg de champignonmengeling toe. Kruid met peper en zout en laat ± 8 min. bakken.

  12. Haal het vlees en de champignonmengeling uit de pan en hou warm. Giet 1 dl water in de pan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat even inkoken.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de varkensnootjes en de champignons over de borden, lepel er wat saus over en serveer met de puree.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 526 kcal
Vet 21.1 g
Koolhydraat 49.6 g
Eiwit 34 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Tripel Abdijbier

Bekijk het recept digitaal