Varkensreepjes met noedels en groentjes
Varkensreepjes met noedels en groentjes

Varkensreepjes met noedels en groentjes

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 623 kcal
Vet 12.8 g
Koolhydraat 77.8 g
Eiwit 47.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de broccoli in roosjes.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in stukjes.

  4. Snij de wortelen in flinterdunne schijfjes.

  5. Schil de gember heel fijn.

  6. Snij de varkensescalopes in fijne reepjes.

  7. Bereiding:
  8. Breek de noedels in stukken van 7 cm. Breng 2 L lichtgezouten water aan de kook en leg er de noedels in.

  9. Neem van het vuur en laat zo 4 min. garen. Maak los met een vork en giet af. Spoel onder koud water en laat uitlekken.

  10. Verhit intussen de rijstolie in een wok en voeg de fijngesnipperde gember toe. Voeg de varkensreepjes beetje bij beetje toe en roerbak 2 à 3 min.

  11. Kruid met paprikapoeder, cayennepeper en zout. Haal het vlees uit de wok en hou warm onder aluminiumfolie.

  12. Roerbak de groenten ± 4 min. in dezelfde wok. Kruid met peper en zout.

  13. Meng de noedels en de varkensreepjes onder de groenten, samen met de sojasaus en de oestersaus.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de broccoli in roosjes.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in stukjes.

  4. Snij de wortelen in flinterdunne schijfjes.

  5. Schil de gember heel fijn.

  6. Snij de varkensescalopes in fijne reepjes.

  7. Bereiding:
  8. Breek de noedels in stukken van 7 cm. Breng 2 L lichtgezouten water aan de kook en leg er de noedels in.

  9. Neem van het vuur en laat zo 4 min. garen. Maak los met een vork en giet af. Spoel onder koud water en laat uitlekken.

  10. Verhit intussen de rijstolie in een wok en voeg de fijngesnipperde gember toe. Voeg de varkensreepjes beetje bij beetje toe en roerbak 2 à 3 min.

  11. Kruid met paprikapoeder, cayennepeper en zout. Haal het vlees uit de wok en hou warm onder aluminiumfolie.

  12. Roerbak de groenten ± 4 min. in dezelfde wok. Kruid met peper en zout.

  13. Meng de noedels en de varkensreepjes onder de groenten, samen met de sojasaus en de oestersaus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 623 kcal
Vet 12.8 g
Koolhydraat 77.8 g
Eiwit 47.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Chevalier Noël A.O.P. Bordeaux Supérieur

Bekijk het recept digitaal