Varkensreepjes met prei en spinazie
Varkensreepjes met prei en spinazie

Varkensreepjes met prei en spinazie

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 373 kcal
Vet 23.9 g
Koolhydraat 8.9 g
Eiwit 30.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het varkensvlees in reepjes van 1 cm (laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien).

  3. Snij het wit en een beetje groen van de prei in ringen van 1/2 cm.

  4. Laat de bolletjes diepvriesspinazie volledig ontdooien. Gebruikt u verse spinazieblaadjes, verwijder dan de middennerf.

  5. Schil het stukje gember en snij in fijne staafjes.

  6. Meng 3 eetl. olijfolie met de fijngehakte peterselie en de kerrie.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de wok en voeg 1 eetl. olijfolie toe. Roerbak de fijngesneden gember gedurende 1/2 min.

  9. Doe er de reepjes varkensvlees bij en bak aan beide zijden in 3 min. Kruid met peper en zout.

  10. Voeg de preiringen toe en roerbak 1 min. Schep er het mengsel van olijfolie, peterselie en kerrie onder en laat nog 4 min. bakken.

  11. Voeg de spinazie toe en roerbak nog 1 min.

  12. Afwerking:
  13. Dien onmiddellijk op met noedels of pasta.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het varkensvlees in reepjes van 1 cm (laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien).

  3. Snij het wit en een beetje groen van de prei in ringen van 1/2 cm.

  4. Laat de bolletjes diepvriesspinazie volledig ontdooien. Gebruikt u verse spinazieblaadjes, verwijder dan de middennerf.

  5. Schil het stukje gember en snij in fijne staafjes.

  6. Meng 3 eetl. olijfolie met de fijngehakte peterselie en de kerrie.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de wok en voeg 1 eetl. olijfolie toe. Roerbak de fijngesneden gember gedurende 1/2 min.

  9. Doe er de reepjes varkensvlees bij en bak aan beide zijden in 3 min. Kruid met peper en zout.

  10. Voeg de preiringen toe en roerbak 1 min. Schep er het mengsel van olijfolie, peterselie en kerrie onder en laat nog 4 min. bakken.

  11. Voeg de spinazie toe en roerbak nog 1 min.

  12. Afwerking:
  13. Dien onmiddellijk op met noedels of pasta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 373 kcal
Vet 23.9 g
Koolhydraat 8.9 g
Eiwit 30.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Vila Regia D.O.C. Douro Portugal Wijn Cabernet Sauvignon Las Casas del Toqui Chili

Bekijk het recept digitaal