Varkensribbetjes in geuze, gekruid met salie en honing
Varkensribbetjes in geuze, gekruid met salie en honing

Varkensribbetjes in geuze, gekruid met salie en honing

1 u. 50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 511 kcal
Vet 28.6 g
Koolhydraat 17.7 g
Eiwit 32.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de wortels in schijfjes van ± 1,5 cm.

  3. Snij de ribbetjes in kleinere stukken.

  4. Bereiding:
  5. Laat 1 eetl. olijfolie heet worden in een braadpan en bak de spekblokjes aan. Haal ze uit de pan en hou ze apart.

  6. Giet nog een eetl. olijfolie in de pan en bak de ribbetjes kort goudbruin.

  7. Voeg de geuze en het bouillonblokje toe en kruid met salie, tijm, peper en zout. Laat afgedekt gedurende 1 u 20 min. stoven.

  8. Doe er dan de diepgevroren zilveruitjes en snijbonen bij, de schijfjes wortel, de spekblokjes, de honing en 1 dl water.

  9. Breng opnieuw aan de kook en laat gedurende 20 min. sudderen.

  10. De dag zelf (15 min. kooktijd) Laat de varkensstoofschotel zachtjes opwarmen.

  11. Afwerking:
  12. Versier met gesnipperde peterselie en dien op met tarwegraantjes of natuuraardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de wortels in schijfjes van ± 1,5 cm.

  3. Snij de ribbetjes in kleinere stukken.

  4. Bereiding:
  5. Laat 1 eetl. olijfolie heet worden in een braadpan en bak de spekblokjes aan. Haal ze uit de pan en hou ze apart.

  6. Giet nog een eetl. olijfolie in de pan en bak de ribbetjes kort goudbruin.

  7. Voeg de geuze en het bouillonblokje toe en kruid met salie, tijm, peper en zout. Laat afgedekt gedurende 1 u 20 min. stoven.

  8. Doe er dan de diepgevroren zilveruitjes en snijbonen bij, de schijfjes wortel, de spekblokjes, de honing en 1 dl water.

  9. Breng opnieuw aan de kook en laat gedurende 20 min. sudderen.

  10. De dag zelf (15 min. kooktijd) Laat de varkensstoofschotel zachtjes opwarmen.

  11. Afwerking:
  12. Versier met gesnipperde peterselie en dien op met tarwegraantjes of natuuraardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 511 kcal
Vet 28.6 g
Koolhydraat 17.7 g
Eiwit 32.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Groot Genoegen Cinsaut-Cabernet Sauvignon Zuid-Afrika Bijzonder aangename rode wijn uit de Paarl, hét wijngebied van Zuid-Afrika. Deze originele blend van cinsault en cabernet sauvignon is soepel, fruitig en lichtkruid

Bekijk het recept digitaal