Varkenssneden met bloemkoolpuree en gekaramelliseerde rode ui
Varkenssneden met bloemkoolpuree en gekaramelliseerde rode ui

Varkenssneden met bloemkoolpuree en gekaramelliseerde rode ui

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2071 kj
Energie 495 kcal
Vet 15.6 g
Verzadigd vet 8.2 g
Koolhydraat 41.4 g
Suiker 9.6 g
Vezel 9.6 g
Eiwit 42.3 g
Zout 1.2 g
natrium 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Snij de bloemkool in grote stukken en de rode uien in kwartjes. Pers het knoflook fijn.

  3. Kook de aardappelen en de bloemkool 20 min. in lichtgezouten water. Giet af, pureer en roer er de melk onder. Breng op smaak met het knoflook, de rozemarijn, nootmuskaat, peper en zout.

  4. Smelt 1/2 van de boter in een kookpot en stoof de rode ui 10 min. op een laag vuur. Kruid met de oregano, peper en zout. Meng er de bruine kandijsuiker onder en laat nog 2 min. karamelliseren.

  5. Smelt de rest van de boter in een pan en bak de varkenssneden 3 à 5 min aan elke kant. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en maak de braadresten los met het water .

  6. Verdeel de puree over de borden en lepel er de rode ui over. Serveer met een varkenssnede en werk af met een lepel braadjus.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Snij de bloemkool in grote stukken en de rode uien in kwartjes. Pers het knoflook fijn.

  3. Kook de aardappelen en de bloemkool 20 min. in lichtgezouten water. Giet af, pureer en roer er de melk onder. Breng op smaak met het knoflook, de rozemarijn, nootmuskaat, peper en zout.

  4. Smelt 1/2 van de boter in een kookpot en stoof de rode ui 10 min. op een laag vuur. Kruid met de oregano, peper en zout. Meng er de bruine kandijsuiker onder en laat nog 2 min. karamelliseren.

  5. Smelt de rest van de boter in een pan en bak de varkenssneden 3 à 5 min aan elke kant. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en maak de braadresten los met het water .

  6. Verdeel de puree over de borden en lepel er de rode ui over. Serveer met een varkenssnede en werk af met een lepel braadjus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2071 kj
Energie 495 kcal
Vet 15.6 g
Verzadigd vet 8.2 g
Koolhydraat 41.4 g
Suiker 9.6 g
Vezel 9.6 g
Eiwit 42.3 g
Zout 1.2 g
natrium 0.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn L'Artiste Pinot Noir Vin de France Bier Martha Brown Eyes Sterk donker bier

Bekijk het recept digitaal